Web
Analytics
Skip to main content

Vi stödjer Musikhjälpen

På måndag 20:00 börjar årets Musikhjälpen. Varje år sänds Musikhjälpenmed syfte att samla in bidrag till ett ändamål samt öka kunskapen och medvetenhet kring samma ämne. I är är temat - en tryggare barndom på flykt från krig!

Just nu är 42 miljoner barn på flykt undan krig och konflikter. Ett liv på flykt berövar barn deras framtidsdrömmar och barndom. Så önska en låt, starta en bössa, buda på auktion - det är några sätt att engagera sig för barn på flykt från krig. 

Att tvingas fly från sitt hem är många människors mardröm, men det är verklighet för fler än någonsin. Kriget i Ukraina är den snabbast växande flyktingkatastrofen sedan andra världskriget och tvingade två tredjedelar av landets barn på flykt i våras. Samtidigt fortsätter redan pågående konflikter, bland annat kriget i Syrien som elva år in är en av världens största flyktingkatastrofer.

Bidrag till Musikhjälpen 2022 kommer gå till att öka tryggheten och förbättra tillvaron för barn och unga under 18 år som lever i pågående flyktsituationer runtom i världen.

Är du medlem i KulturUngdom och gör något projekt med insamling till Musikhjälpen 2022 så får ni gärna höra av er till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Läs mer om hur du kan hjälpa till på Musikhjälpens hemsida.

Taggar: övrigt