Web
Analytics
Skip to main content

KulturUngdoms krisstöd

KulturUngdom vill stötta kulturverksamheter för unga som på grund av covid-19 haft det extra svårt att få saker att gå ihop i år. Är ni en verksamhet eller ett sammanhang för unga 13-30 år i Västra Götaland och har varit ekonomiskt drabbade i år? Skulle ni med ett ekonomiskt tillskott kunna hjälpa till att fortsätta stödja ung kultur på er plats i framtiden? Har ni redan fått stöd men behöver ytterligare stöd för att hålla verksamheten igång/ställa om till nya former?

Ni kan vara en teaterförening utan premiär, en fotoklubb utan resor, en konsertlokal utan publik, en scen utan besökare, ett asylboende med stängd skaparverkstad, ett konstnärskollektiv utan vernissage, en fritidsgård med stängd ateljé, en filmklubb, lajvförening, unga poeters sällskap...

Observera att vårt andra stöd K-pengar fortsätter som vanligt.

Kriterier för KulturUngdoms krisstöd
• Ni är en verksamhet med organisationsnummer
• Ni är ett sammanhang där ni jobbar med kulturverksamhet för unga 13-30 år
• Ni har ett extra ekonomiskt behov pga coronakrisen
• Ni är verksamma i Västra Götaland
• Ni kommer framöver fortsättningsvis jobba med ung kulturverksamhet

Maxbeloppet att söka är 50 000 kr per verksamhet. KulturUngdoms konsulenter inom film, musik, slöjd, text och scenkonst kommer gemensamt besluta om hur de ekonomiska bidragen ska fördelas vid ansökningstidens slut. Beslutet går inte att överklaga.

Sista ansökningsdatum 8 november 2020. Beslut kring er ansökan samt utbetalning sker innan årsskiftet 2020/2021.

Ansök nu

Taggar: K-pengar