Web
Analytics
Skip to main content

KulturUngdom till Folk och Kultur 2021!

Vi kan med glädje meddela att vi kommer att medverka under vårens digitala konvent Folk och Kultur 2021 och tillsammans satsa på ungas konst genom att skapa kanalen “Unga avtryck” som under Folk och Kultur 2021 kommer lyfta ungas röster, skapande och samhällsengagemang.

Vikten av att lyfta unga, deras röster, perspektiv och enorma samhällskraft är något som är oerhört viktigt för oss. Vi kan därför med stor stolthet berätta att vi nu ingår ett konventpartnerskap med Folk och Kultur för att skapa ett utrymme som helt tillägnas ungas skapande. Kanalen “Unga avtryck” kommer bestå av diverse verk, kortfilmer, poesiläsning, scenkonst, redesign och samtal skapade av unga från Västra Götaland. Innehållet kureras av KulturUngdom och tittaren kommer vägledas genom sändningen av Jennie Hilli Sjöqvist, krönikör för KulturUngdom.

– Kultur som fenomen kan förena människor och korsa gränser, skapa förståelse, tolerans och leda till dialog och bildning. Genom att ge plats för ungas konst- och kulturskapande på riktigt och i alla nivåer verkar vi på Kulturungdom för ett samhälle och en tillvaro där unga röster inte bara utvecklar framtidens kultur utan är viktiga aktörer här, nu, säger Elin Åström, konsulent på KulturUngdom inom konst och slöjd och samordnare för projektet Avtryck.

Utgångspunkten för partnerskapet är att använda kulturen som verktyg för att på ett tydligt sätt illustrera hur ungas skapande bidrar till samhällsutvecklingen. Syftet är att innehållet ska nå de många makthavare som deltar under Folk och Kultur – och låta dem få upp ögonen för den kraft unga besitter och förstå värdet av att i större utsträckning involvera dem i beslut och processer. Genom partnerskapet hoppas vi att fler dialoger och skapandeprocesser sker tillsammans med unga, istället för att enbart riktas mot dem.

– Vår ambition har alltid varit att lyfta ungas röster, skapande och kraft. Så när KulturUngdom kom till oss med denna idé var det något vi självklart ville inkludera i konventet 2021. Vi ser att partnerskapet, som är helt i linje med vår värdegrund, kommer bidra till att höja konventets kvalitet. Kanalen “Unga avtryck” visar på styrkan i ungas röster och kreativitet, säger Linde Sjöstedt, projektledare och initiativtagare, Folk och Kultur.

Foto:
Bandet Lavette tagen av Nikos Plegas. 

Läs mer om Folk och Kultur.

Relaterade artiklar

Hittar inga matchande taggar