Web
Analytics
Skip to main content

Veckans K-peng: Digital kulturkväll med Vänstervridet-gänget

I Veckans K-peng lyfter vi ett kulturprojekt som ansökt och fått beviljat pengar till sitt projekt i vår. Den här veckan pratar vi med den unga arrangörs-duon Ebba & Lovisa, som arrangerar ett ambitiöst och väl genomtänkt kulturkväll digitalt. Dom gör vanligtvis podcast, men testar nu ny form.

Hej Ebba & Lovisa! Ni bjuder in till en digital kulturkväll den 5 juni. Berätta mer, vad är det som kommer ske under kvällen och varför har ni valt att göra en kulturkväll?
Under kvällen kommer man få se teater, stand-up, diktläsning och musik framföras och vi arrangörer kommer sköta mellansnacket! Den 5 juni kl 19.00 börjar livestreamen på vår Youtube-kanal Vänstervridet-Podcast. Tidigare i år började vi tänka på att skapa något typ av projekt, med hjälp av olika kreativa personer i vår närhet resulterade det i att vi började planera en digital kulturkväll.

Vilka är ni som ligger bakom projektet?
Vi arrangörer är två tjejer på snart 18 år som tillsammans driver podcasten Vänstervridet som vi startade i höstas. Vi poddar varje vecka om lite olika ämnen och gillar att göra olika specialavsnitt och små projekt då och då! Vi skriver var för sig även för våra skoltidning och funderar på om vi vill jobba med just media i framtiden!

Hur kom ni i kontakt med KulturUngdom och hur har ni fått hjälp?
Vi kom i kontakt med Kulturungdom genom Arena29, som är ett hus fullt med plats för skapande av unga! Där poddar vi och har god kontakt med personalen som även hjälper oss mycket i vårt kulturkvälls-projekt.

Vad ser ni mest fram emot under kvällen?
Hmm, vad ser vi mest fram emot? Just nu är vi  så fullt uppe i planering och sånt för att få ihop allting så vi tänker mest på det. Men det vi ser fram emot mest är nog bara att få skapa lite underhållning för olika typer av människor!

Har ni några tips till andra unga personer gärna vill göra egna kulturprojekt och inte vet vart de ska vända sig för tips och stöd?
Vi är jätteglada att få så mycket stöd av arena29 och skulle tipsa andra unga som vill skapa att se sig omkring ifall de har något liknande i sin omgivning. Sen är ett starkt tips att ta hjälp av sina vänner och skapa tillsammans, det blir både roligare och bättre när man samarbetar!

Länk till Youtube-sändingen
Länk till Facebook-eventet

 


Vill du också söka K-pengar? 
K-pengar är ett regionalt kulturstöd för dig mellan 13 och 30 år som bor i Västra Götaland. K-pengarna räknas som ett skattefritt stipendium och varje år fördelas 1,5 miljoner kronor till olika kulturprojekt.


K-pengar kan användas till att genomföra projekt och arrangemang inom alla olika konstformer. Exempelvis konstutställningar, teateruppsättningar, filminspelningar, konserter, turnéer, live, workshops, offentliga kulturarrangemang, slöjdande, LAN, cosplay, musikvideos, spoken words, festivaler och massa massa annat. Tisdag den 1 juni stänger vi möjligheten att ansöka om K-pengar. Vi kommer att ta sommaruppehåll och låta pengarna vila lite, men vi öppnar igen den 16 augusti

 

Taggar: K-pengar