Web
Analytics
Skip to main content

Träffa vår styrelseledamot Emma

Vi har fått en ny styrelse för KulturUngdom, med en blandning av tidigare och nykomna ledamöter. Styrelsen består av kulturengagerade människor, de flesta under 30 år, som vill utveckla och föra KulturUngdom framåt.

Idag får ni läsa en intervju med en av våra tre senaste tillskott i styrelsen, Emma Vehre-Nilsson, som blev medlem i KulturUngdom förra året efter att ha stött på föreningen i samband med olika projekt på Tjörn.


Namn: Emma Vehre-Nilsson

Ålder: 19

Roll i styrelsen: Ledamot

Sysselsättning: Gymnasiestuderande


Intressen: Skriva allt från poesi till dramatik och gärna gestalta det i scenkonst


Hej Emma och grattis till din plats i styrelsen för KulturUngdom. Berätta lite om dig själv. 
Tack! Det ska bli väldigt roligt att vara med! Jag kommer från Tjörn och läser nu mitt sista år på naturprogrammet på gymnasiet. Trots min studieinriktning så kretsar livet framförallt kring konst, kultur och kreativt skapande. Dagarna ägnas åt skrivande i alla sorters former och konstellationer, men jag deltar även i flera scenkonstprojekt. Så roligt att testa på olika uttryck och samtidigt möta nya människor och sammanhang! Till hösten flyttar jag till Göteborg för att börja plugga - först lite genusvetenskap, men sen är drömmen att fortsätta fördjupa mig inom det konstnärliga skapandet på scen. Får se vart livet tar en! Känns extra kul och betydelsefullt att därför få sitta med i styrelsen och med det få chansen att påverka den unga kulturplattformen - skapa möjligheter för både samtidens och framtidens kulturutövare! 

Hur kom du i kontakt med Kulturungdom för första gången och hur kommer det sig att du blev invald i styrelsen? 
Jag blev medlem i KulturUngdom förra året efter att ha stött på föreningen i samband med olika projekt på Tjörn. Sedan dess har jag följt det som gjorts på KulturUngdom och även inspirerats att själv söka mig till de sammanhang som passar min egen konstnärliga praktik. 

Valberedningen tog kontakt med mig och undrade om jag hade intresse av att sitta i styrelsen, något som jag tyckte lät spännande. Så jag kollade upp vad det innebar och sökte! 

Vad ska bli det roligaste med att vara med i styrelsen? Är det några frågor som du brinner extra mycket för?
Att få vara med och driva kulturen framåt! KulturUngdom öppnar upp så många möjligheter och det ska bli så roligt att få vara en del av det. Att få möta nya människor och lära av andras erfarenheter. 

Under den senaste tiden har jag blivit allt mer intresserad av det som skapas när olika konstformer möts. Hur kulturen blir allt bredare när uttryck får sammanflätas. Även att placera konst i andra sammanhang och med det ge plats åt ytterligare språk, tankar och tolkningar. Ett exempel är Vetenskapelser på KulturUngdom, där vetenskap får möta konst - ett koncept jag verkligen tycker är så häftigt! Jag tror och hoppas att just detta även skapar en större tillgänglighet. När kultur inte är en plattform vi måste söka oss till, utan att den i stället finns överallt i samhället och inkluderar alla typer av uttryck. 

Har du några tips till andra unga personer gärna vill göra egna kulturprojekt och inte vet vart de ska vända sig för tips och stöd?
Mitt största tips är att vända sig till KulturUngdom! Läsa igenom hemsidan för att antingen hitta projekt du vill delta i eller få inspiration till ett eget. Våga ta kontakt! Både med KulturUngdoms konsulenter eller andra som har erfarenhet av att genomföra ett kulturprojekt. Be om tips, bolla ideér och fråga tusen frågor! 

Taggar: Styrelsen