Web
Analytics
Skip to main content

KulturUngdom söker en spelkonsulent som brinner för att främja spelkultur

KulturUngdom söker en spelkonsulent som brinner för att främja spelkultur, spelskapande och att supporta unga kulturutövare inom Västra Götaland. Tjänsten är på 40 procent. Sök jobbet som spelkonsulent och var del i arbetet att lyfta ungas röster och skapande.

KulturUngdom är en ideell förening med ett långsiktigt uppdrag från Västra Götalandsregionen. Vi utgör en plattform för att stötta och realisera ungas (13-30 år) idéer och projekt kring konst och kulturarrangemang. En viktig del i arbetet är att länka samman ungas initiativ med möjliggörare. Vi arbetar efter grundsatsen av och med unga. Hos oss arbetar projektledare och konsulenter inom olika konstformer. KulturUngdom har under 2023 fått utökad finansiering för att kunna bli en än mer aktiv part inom spelområdet. 

Om tjänsten

Som spelkonsulent ansvarar du för att stötta att realisera idéer och projekt utifrån ungas egna initiativ inom spelkultur. Ambitionen är att arbeta med inventering, kartläggning, samverkan och främjande av spelområdet i Västra Götaland. Tjänsten innefattar praktiskt och operativt såväl som strategiskt arbete. Det kan vara att coacha unga spelskapare och grupper inom spelkultur med att förverkliga idéer och utveckla projekt/verksamhet i samarbete med föreningar och arrangörer. Du arbetar också uppsökande för att nå även de grupper som inte självklart söker sig till oss och arbetar aktivt med att lyfta fram spel som kultur- och konstform.

Som spelkonsulent arbetar du för genremässig bredd, regional spridning och jämställdhet. Spelkulturen omfattar fler speltyper än de digitala: brädspel, lajv, rollspel och närliggande fenomen såsom fankultur, konvent, lan och cosplay som några exempel. Du uppsöker och samverkar med olika aktörer runt om i regionen och uppmuntrar till arrangörskap. Du kommer även att handlägga K-pengar som är KulturUngdoms projektstöd som unga kan söka för kulturarrangemang eller projektidéer. 

Kvalifikationer

För att söka tjänsten bör du ha:

  • erfarenhet och stort intresse av att jobba tätt ihop med en ung målgrupp
  • erfarenhet och kunskap av spel i en vid bemärkelse och ha fokus på spelbranschen och dess frågor
  • ett bra nätverk inom olika delar av spelkulturen i Västra Götaland
  • erfarenhet av ansvar för tidsplanering, budget och redovisning, utvärdering etc
  • god förmåga att kommunicera i tal och skrift
  • erfarenhet av och fokus på att arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv
  • Som person är du lyhörd och har lätt för att samarbeta med aktörer i olika verksamheter och på olika nivåer.
  • B-körkort är önskvärt men inte ett krav 

Varaktighet och tillträde

Tjänsten omfattar 40 procent. Efter en provanställning på 6 månader är det meningen att tjänsten ska övergå i en tillsvidareanställning. Tillträde i april, datum efter överenskommelse.  

Ansökan

Skicka CV samt personligt brev till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Märk med "ansökan: spelkonsulent". 

Sista ansökningsdag är 2023-03-12

Lön: Enligt överenskommelse

Placering: Kontorsplats i Göteborg med resdagar inom Västra Götaland

Arbetstider: Flexibel, mestadels kontorstid. Arbete på helger och kvällar förekommer. 

För ytterligare information

Verksamhetsledare Inger Unenge  

0708-660238 l Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland. Sedan starten 1994 arbetar vi med att främja kulturutövares och arrangörers rättighet till inflytande och delaktighet i kulturlivet. Vi har ett långsiktigt uppdrag från Västra Götalandsregionen att driva vår verksamhet av och med unga. Vårt kontor finns i Gamlestadens fabriker i Göteborg. Hos oss möter du en mängd kreativa medarbetare och har god möjlighet att utvecklas som musikkonsulent. Vi är HBTQI-diplomerade.

Taggar: Spel, övrigt

Relaterade artiklar