Web
Analytics
Skip to main content

Imagine 2024: Och vinnarna är...

Då var ännu ett år med Imagine i Västra Götaland till sin ända. I lördags fick vi se hela 9 stycken akter ställa sig på N3’s scen i Trollhättan för att se om de kunde ta sig hela vägen till Uppsala där årets riksfinal går av stapeln. 

För att deltagarna skulle vara så förberedda som möjligt inför detta så har vi sedan oktober erbjudit workshops av alla dess slag. Allt från PR/Marknadsföring med Petter Seander från Birds Will Sing for You till hur en ska tänka kring sitt låtskriveri tillsammans med Simon Ljungman, till hur en bäst hanterar en scen och den tillhörande publiken med Sophia Tako. Och än mer än det! Här kan du läsa om alla nyheter relaterade till Imagine och vad vi gjort under året.

Men tillbaka till tävlingen. För att utse en vinnare hade vi sammankallat en jury för dagen bestående av Kim Ruiz, Elin Edgren och Lars Wallin. De hade en allt annat än lätt uppgift under finaldagen då samtliga akter bjöd på scenframträdande av väldigt hög kvalité där vi fick uppleva allt från soul och hip-hop till indiepop och rock. Deltagarna fick visa upp helt nya sidor sidor på scen, det var ömsom förtrollande, roligt och tårdrypande. En sån show!

Efter nästan en timmes överläggande kunde dock juryn till slut komma fram till att den som gick vinnande ur regionfinalen var ingen mindre än hiphop-artisten Vem e Vina från Borås som förutom en plats i riksfinalen kommer få chansen att under två dagar få spela in sin musik på Nacksving Studios. På andra plats hittar vi det alternativa rockbandet Tidlös från Landvetter (med omnejd) som kommer få en halvdag tillsammans med fotografen Mattias Eliasson för pressfotografering. De kommer dessutom att få spela på Göteborgs Kulturkalas där vi även kommer få se indie-artisten Vidde H från Trollhättan som knep tredjeplatsen.

Vem E Vina

TidlösVidde H.
Fotograf: Nikos Plegas

Vi vill rikta ett stort tack till alla som hjälpt oss att få ihop ett fantastiskt Imagine-år här på västkusten. Tack till våra workshopsledare, våra samarbetspartners, vår jury men framförallt till våra fantastiska deltagare. Ni har visat att det ger mycket att drömma och ni har tagit tillvara på allt som ni fått ut från året - även varandra. Med nya vänskaper och nya musikaliska scener ser vi att ni alla är vinnare!

I Augusti öppnar ansökan för Imagine 2025 och vi hoppas att vi ses då!


Vill du följa hur det går för Vem e Vina i Imagines nationella final? Följ Imaginesweden på Instagram, Facebook eller köp biljetter till finalen!

Taggar: Imagine