Web
Analytics
Skip to main content

13 sep: Residens Hjo

Avtrycks fjärde residens tar dig till Hjo. Där väntar badhytter, en spännande kvarn och inspirerande möten och workshop.

Vill du utveckla din konst och dina tankar genom en plats? Avtryck arbetar platsspecifikt och undersöker vilket avtryck en plats gör i ditt skapande och vad ditt skapande gör för avtryck på platsen. Avtryck är ett tvärkonstnärligt koncept som rymmer till exempel performance, textilkonst, ordkonst, bildkonst, fotokonst med mera.

Anmäl dig här → http://bit.ly/residens4-hjo
Sista dag för ansökan 1 september.

Under residenset arbetar du självständigt. KulturUngdoms scenkonstkonsulent och konstkonsulent är på plats och förutom att sköta logistiken kan de också fungera som konstnärliga bollplank. Residenset har plats för åtta deltagare. Tillsammans har vi gemensamma måltider, några gemensamma programpunkter och en workshop.

Om residenset:
→ Vi har plats för max 8 deltagare.
→ Pågår den 13-15/9.
→ Att medverka är kostnadsfritt
→ Mat och logi ingår (delat rum att sova i)
→ Avtryck kan hjälpa till med kostnader kring material.

Vem kan söka:
→ Du som är mellan 18-30 år och bor i Västra Götaland.
→ Du som vill utveckla ditt eget konstnärskap.

Kanske har du en idé du vill prova, kanske vill du få en idé på plats. Du kan, men behöver inte, vara avancerad, kanske går du förberedande utbildningar eller utvecklar din konstform själv på ditt eget sätt – drivet är det viktigaste.

Om platsen:
Hjo är känd som trästaden vid Vättern. Under residenset kommer vi bo på Vandrahemmet Villa Eira som ligger i Hjo stadspark och är en del av Hjos badkurortshistoria. Vi kommer få en guidad tur i Stadsparken kring det forna kurortslivet.

De miljöer vi har tillgång till för skapande är; Grebbans kvarn som är beläget i naturreservatet Hjoåns dalgång, badhytter utmed strandpromenaden och Hjo konstskola.

Ankomst och avresa:
KulturUngdom arbetar regionalt och beroende på vart du bor i regionen kommer vi finna olika resvägar. Gemensam ankomsttid den 13/9 ca 19.00. Gemensam avresetid den 15/9 ca 17.00.

Info om workshopen släpps inom kort.

Avtryck tillämpar en No show-avgift på 500kr vid utebliven närvaro eller avanmälning senare än 48h innan residenset.

Taggar: Konst, Avtryck