Web
Analytics
Skip to main content

31 okt - 3 nov: Residens Uddebo

Ett residens kring konst påverkan. Under Avtrycks femte residens återvänder vi till Uddebo. Där väntar Väveriet - en spännande yta att skapa på, inspirerande möten, konsthappening och workshop.

Vill du utveckla din konst och dina tankar genom en plats? Avtryck arbetar platsspecifikt och undersöker vilket avtryck en plats gör i ditt skapande och vad ditt skapande gör för avtryck på platsen. Avtryck är ett tvärkonstnärligt koncept som rymmer till exempel performance, textilkonst, ordkonst, bildkonst, fotokonst med mera.

Anmäl dig här → https://forms.gle/BFscW9UBWBHXpVNdA
Sista dag för ansökan 20 oktober.

Under residenset arbetar du självständigt. KulturUngdoms scenkonstkonsulent och konstkonsulent är på plats och förutom att sköta logistiken kan de också fungera som konstnärliga bollplank. Residenset har plats för åtta deltagare. Tillsammans har vi gemensamma måltider, några gemensamma programpunkter och en workshop.

Om residenset:
→ Vi har plats för max 8 deltagare.
→ Pågår den 31/10-3/11.
→ Att medverka är kostnadsfritt
→ Mat och logi ingår (ev. delat rum att sova i)
→ Avtryck kan hjälpa till med kostnader kring material.

Vem kan söka:
→ Du som är mellan 18-30 år och bor i Västra Götaland.
→ Du som vill utveckla ditt eget konstnärskap.

Kanske har du en idé du vill prova, kanske vill du få en idé på plats. Du kan, men behöver inte, vara avancerad, kanske går du förberedande utbildningar eller utvecklar din konstform själv på ditt eget sätt – drivet är det viktigaste.

Våga prova att söka!

Om platsen:
Området runt Svenljunga och Tranemo är fullt med spännande miljöer. Här finns samhället Uddebo där intresset för hållbarhet, kultur och tid är utmärkande, med många spännande föreningar och konstnärer på plats. Här finns bland annat Strömfors bruk med en rik och spännande industri- och kulturhistoria, Kulturföreningen Gula huset med en free shop och många fler spännande platser att besöka.

Ankomst och Avresa
KulturUngdom arbetar regionalt och beroende på vart du bor i regionen kommer vi finna olika resvägar. Gemensam ankomsttid den 31/10 ca 18.30. Gemensam avresetid den 3/11 ca 16.00.

Info om workshopen och konsthappening släpps inom kort.

Avtryck tillämpar en No show-avgift på 500kr vid utebliven närvaro eller avanmälning senare än 48h innan residenset.

Taggar: Konst, Avtryck