Skip to main content

29 feb - 1 mars: Skrivarläger i Tidaholm

KulturUngdom arrangerar ett skrivarläger för dig som vill skriva för scenen. Är du nyfiken på dialog, scenanvisningar och konflikt? Eller kanske en flödesmonolog likt Jelinek? Kanske har du skrivit dramatik innan eller är sugen på att utforska fältet?

Den 29 februari - 1 mars besöker du Hellidens folkhögskola i Tidaholm och får ta del av en inspirerande föreläsning med den hyllade dramatikern Kristian Hallberg. Helgen är inriktad på egen utveckling inom skrivandet med särskilt fokus på text för scen. Du får även personlig handledning av professionella dramatiker. 

Du som deltar har också möjlighet till fortsättning under våren, då readings kommer arrangeras (En härlig morot). Lägret är dessutom kostnadsfritt. Med på plats är även KulturUngdoms konsulenter inom scenkonst och text som kan ge ytterligare tips och trix.

Helgen bjuder på:

→ Inspirerande föreläsning med Kristian Hallberg

→ Handledning (Ett eget pass per dag)

→ Skrivövningar

→ Gemensamma måltider

→ Gemensamma samtal kring att skriva dramatik

→ En möjlighet att träffa andra som är intresserade av skrivande och dramatik.

Hardfacts:
Antal platser: 10
Deadline att söka 12 februari

För att ansöka om en plats fyll i formuläret → https://forms.gle/YwoCcvcQ2fyAy6TS6
Skicka en text du har skrivit till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Texten ska vara max 2 A4, 1000 ord. Märk texten med ditt namn. 

Kriterier:
En behöver bo i Västra Götaland, vara mellan 16-30 år och vara medlem i KulturUngdom (medlemskapet är gratis!)
En behöver inte ha någon särskild förkunskap eller en särskild idé i åtanke för att ta del av lägret, men en behöver kunna arbeta självständig då det kommer handla om att skriva själv och utveckla egna idéer.

Resa och boende
KulturUngdom bjussar på resa, boende och mat under helgen. Allt för att du ska få fokusera på skrivandet.
Plats: Hellidens folkhögskola, Tidaholm
När: 10.00-10.15 Incheckning

Resa: Det kommer finnas flera möjliga resvägar. Kollektivt eller samåkning. KulturUngdom fixar logistiken, anmäl bara vart du utgår ifrån i anmälningsformuläret.

Delat rum (Dubbelrum med enskild säng)
Måltider (Lördag och Söndag)


MEDVERKANDE: 


Föreläsare: Kristian Hallberg
Text: Kristian Hallberg, född i Malmö, bosatt i Sundbyberg. Verksam som dramatiker. Examinerades från Dramatiska Institutets dramatikerutbildning 2010 och har sen dess spelats runt om i landet, bland annat på Dramaten, Folkteatern i Göteborg, Malmö Stadsteater, Teater Galeasen,Unga Klara och Norrbottensteatern. Översatt och spelad i Danmark, Finland, Frankrike, Estland och Tyskland. Fick Medeapriset som årets dramatiker 2016 och Svenska Ibsen-priset 2019. Skriver just nu för Helsingborgs stadsteater och Uppsala stadsteater. Driver podcasten Rådjur i regnet.


Handledare: Erika Lindahl 

Erika Lindahl är dramatiker och scenkonstnär, utbildad i teaterstudier vid Göteborgs universitet och creative writing vid Linnéuniversitetet. Genom olika typer av skrivande undersöker hon olika mediers potential och begränsningar. Hennes texter innehåller ofta ett stråk av magisk realism. Drivkraften är att utforska narrativens makt i våra liv, både som potentiell befrielse och potentiellt hot: vilka de är, hur de tar sig i uttryck och hur vi såväl kan påverka som påverkas av dem. Senaste uppsättningar inkluderar hennes pjäs KATTEN (regi: Julia Thelin), som sattes upp av Dramalabbet i Stockholm, november 2019. Hösten 2019 gavs också LAKRIMATORIUM, ett textbaserade performanceverk om sorg i Bollebygd och Göteborg, för vilket Lindahl stod för koncept, text och regi.



Handledare: Max Bolotin

Max Bolotin är frilansande dramatiker och konstnärlig ledare för scenkonstplattformen Kastratet i Göteborg. Han har skrivit pjäserna Om kärlek (2020) och Motherdog (2018) för Göteborgs Stadsteater, samt ett antal pjäser för Kastratet där han också är verksam som regissör. I sitt konstnärskap utgår han från det dramatiska skrivandet som ett sätt att situera ett tankearbete och ställa moraliska frågor som är knutna till ett här och nu. Max Bolotin är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö.