Web
Analytics
Skip to main content

14 apr: OPEN CALL Residens hemma

Konstnärlig fördjupning på hemmaplan och online med Avtrycks Residens: hemma. Anmäl dig senast 14 april!

Vill du få en ny blick på en bekant plats? Avtryck arbetar platsspecifikt och undersöker vilket avtryck en plats gör i ditt skapande och vad ditt skapande gör för avtryck på platsen. I denna utlysning är platsen din egen hemmiljö. Genom workshop, handledning och möten online erbjuds konstnärlig fördjupning. 

Avtryck är ett tvärkonstnärligt koncept som välkommnar till exempel performance, textilkonst, ordkonst, bildkonst, fotokonst med mera. 

Anmäl dig här

Sista dag för ansökan 14 april.

FAKTA om residenset och presentationen:
→ Vi har plats för max 6 deltagare.
→ Residenset pågår den 18 april - 9 maj.
→ Residenset sker hemifrån (där du befinner dig) och online. 
→ Obligatorisk workshop 18 april, online. 
→ Digitala träffar onsdagar kl 19.00-20.30 (22/4, 29/4 och 6/5)  
Konstnärlig handledning, 1 tillfälle med Sigrid Wallskog
Möjlighet till konsulterande möten med KulturUngdoms konsulenter.
→ Digital presentation av din konstnärliga process / ditt arbete kommer att ske på KulturUngdoms hemsida, deadline 9 maj.  
→ Arvode för presentationen: 999kr 
→ Avtryck hjälper till med kostnader kring material.

Vem kan söka:
→ Du som är mellan 18-30 år och bor i Västra Götaland
→ Du som vill utveckla ditt eget konstnärskap i relation till din plats hemma
→ Vi ser gärna att du har tankar kring konst och påverkan/aktivism
→ Drivet är det viktigaste - du behöver inte ha någon särskild utbildning för att söka
→ Du behöver kunna medverka på de planerade aktiviteterna.

Vad innebär ett tvärkonstnärligt residens?
Ett residens erbjuder fördjupat arbete på en plats som i denna utlysning är på hemmaplan. Det ger tid för reflektion, undersökande och utvecklande av det egna konstnärliga uttrycket, i dialog med andra deltagare och KulturUngdoms konsulenter. Att det är tvärkonstnärligt innebär att alla konstformer, t ex bildkonst, text, ljudkonst, scenkonst, musik m.m, är välkomna att söka. Att jobba platsspecifikt innebär att vi skapar på en bestämd plats, och också tar platsen i beaktande i vårt skapande.

Hur fungerar ett residens på hemmaplan? 
Under residenset arbetar du självständigt. Du är intresserad av konst och påverkan/aktivism och vill utforska detta i relation till din plats. 

Residenset startar igång med en gemensam workshop online den 18 april med konstnären Sigrid Wallskog, som öppnar upp ingångar kring hur en kan jobba med konst, plats och aktivism. Därefter sker ett självständigt utforskande i din hemmiljö/egen vald miljö. Gemensamma digitala träffar sker kontinuerligt mellan deltagarna (1 gång i veckan) och privat handledning erbjuds både konstnärligt och logistiskt. 

En digital publikation 
Det konstnärliga undersökandet under residensperioden presenteras i en digital publikation på KulturUngdoms hemsida. Formen för presentationen är mycket öppen och tillåtande. Det kan till exempel vara en kombination av element som foto, text, video, ljud osv. Det kan vara dokumenterande eller ett verk i sig. Till exempel kan en skapa podd, ljudverk, fotografi, en reflekterande text kring residenset eller en skönlitterär text. Arvode utgår för den digitala presentationen. 

OM WORKSHOPEN: 
Konstnären Sigrid Wallskog kommer att hålla en workshop där vi tar oss an frågor om konst, påverkan och plats utifrån konstformen mandala. Psykoanalytikern Carl Jung använde mandalan som metod för att analysera och bearbeta frågor kring psyket; den representerar både jaget, individen och helheten, universum. Ingen mandala är den andra lik men de blir till en studie eller övning inför nästa verk, målet och strävan är alltid att de ska förbättras. Ordet mandala är sanskrit och betyder fritt översatt cirkel, centrum eller universum. I workshopen kommer vi att jobba med platsspecifika verk som är knutna både via innehåll och kontext, utformade efter platsen de blir till. Innehållet är vår samtid, konsumtion, avfall och just dina perspektiv och konstnärliga ingångar. Vi kommer att jobba med förgängliga installationer där det finns ett materialmöte att analysera, en motsägelsefull dualitet. 

Våga prova att söka!
Vid frågor kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Taggar: Avtryck