Web
Analytics
Skip to main content

10-12 feb: Folk och Kultur

Vi kan med glädje meddela att vi är konventpartner till vårens Folk och Kultur 2021. Med kanalen “Unga avtryck” på Folk och Kultur satsar vi på ungas skapande och konst för att lyfta ungas röster, skapande och samhällsengagemang.

Vad: Digitala konventet Folk och Kultur
När: 10-12 februari 2021
Var: Online på folkochkultur.se 

Den 10-12 februari 2021 kommer du som besöker Folk och Kultur kunna ta del av ett spännande, inspirerande och brett programutbud på deras digitala plattform. Mer information om hur ni registrerar er till konventet och hur den digitala plattformen kommer fungera för er besökare kommer att presenteras på folkochkultur.se inom kort. Eventet är kostnadsfritt.

Om "Unga avtryck"
Vikten av att lyfta unga, deras röster, perspektiv och enorma samhällskraft är något som är oerhört viktigt för oss. Vi kan därför med stor stolthet berätta att vi nu ingår ett konventpartnerskap med Folk och Kultur för att skapa ett utrymme som helt tillägnas ungas skapande. Kanalen “Unga avtryck” kommer bestå av diverse verk, kortfilmer, poesiläsning, scenkonst, redesign och samtal skapade av unga från Västra Götaland. Innehållet kureras av KulturUngdom och tittaren kommer vägledas genom sändningen av Jennie Hilli Sjöqvist, krönikör för KulturUngdom.

– Kultur som fenomen kan förena människor och korsa gränser, skapa förståelse, tolerans och leda till dialog och bildning. Genom att ge plats för ungas konst- och kulturskapande på riktigt och i alla nivåer verkar vi på Kulturungdom för ett samhälle och en tillvaro där unga röster inte bara utvecklar framtidens kultur utan är viktiga aktörer här, nu, säger Elin Åström, konsulent på KulturUngdom inom konst och slöjd och samordnare för projektet Avtryck.

Foto:
Bandet Lavette tagen av Nikos Plegas. 

Läs mer på folkochkultur.se

Taggar: Konst, Avtryck, Event

Relaterade artiklar