Web
Analytics
Skip to main content
Texter av

Sara Nihad


Om:

Sara Nihad

November må vara kallt och mörkt, men på KulturUngdom finns det åtminstone ett digitalt myshörn med poesi som kan vara balsam för själen. Den här månaden har vi nöjet att introducera Sara Nihad in i värmen, som kommer att publicera fyra dikter här. Så vem är Sara? Vi överlåter ordet till poeten:

Vem är du?
Mitt namn är Sara Nihad. Jag är 18 år och pluggar fortfarande på gymnasiet. Det finns många sätt för mig att berätta vem jag är och oftast gör jag det genom min poesi, mina dikter. Jag är en person som älskar att ta plats, att stå i centrum. Jag vill bjuda på mig själv och visa vem jag är. Varför inte? Om jag ska behöva leva med mig själv så tycker jag att alla andra också borde få göra det! Gud, nu börjar detta låta som mitt CV. Det viktigaste du behöver veta om mig är att jag är en glad och ångestfylld tonåring med mycket att säga.

Vad betyder poesin och skrivande för dig?
Att skriva är för mig en passion, jag skriver poesi, skönlitteratur och mycket mer. Jag kan babbla på i evigheter om vad som helst, oftast utan att någon faktiskt lyssnar, så mina skrivna texter hjälper mig att tjata på om det jag vill på ett sätt som gör att folk faktiskt tar in det jag vill ha sagt. Poesin har alltid varit ett sätt för mig att få ut mina allra starkaste känslor. Visst det kanske låter lite som en kliché men det är sant. Oavsett om jag är arg, glad, stressad, ångestfylld eller exalterad så har jag alltid kunnat få ner det på papper (eller digitalt i mina mobila anteckningar om jag inte har papper och penna till hands).

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Jag vet nästan inte själv, så många grejer jag skriver om. Jag är ju ändå en ångestfylld tonåring med mycket att säga. Men ett viktigt samband mellan alla mina dikter är att man alltid får veta mer om vem jag är. Ni kommer få läsa om allt från brustna hjärtan, stress, ångest och självförakt, till kärlek, acceptering och mod. Det kanske verkar mycket för endast fyra texter men underskatta inte min förmåga att kunna babbla på om allt möjligt, även i text.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Åh det var svårt, man ser ju upp till så många! Först och främst vill jag såklart tipsa om mina underbara poetvänner som skriver de med, Ida Fransson som fick mig att skriva från första början, Ylva Wångersjö vars ord alltid har inspirerat mig, och såklart Lina Wik som skriver de råaste dikterna jag nånsin läst och som ni också kan läsa på @poem.swe på instagram.

Jag vill även tipsa om Lars Ekman, aka poetdjäveln, som skriver väldigt vacker poesi, Timbuktu vars lyrik är fantastisk och har suttit i mitt hjärta i åratal och Amanda Lovelace vars bok jag fick som julklapp, hennes dikter berättar en historia som jag tror många kan relatera till.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Självklart kan ni det och detta är väl mitt tillfälle att “promota” mig ännu mer. Ni kan följa poesiklubben, som jag startade med mina vänner, på instagram: @wearepoetrygbg. Jag lägger även upp mina egna dikter på @normalasara, även denna är på instagram. Förhoppningsvis kommer ni kunna läsa något publicerat verk av mig i framtiden vilket är vad jag drömmer om, så håll utkik efter Sara Nihad på hyllorna i bokaffären.


Sara Nihads första dikt publiceras torsdag 7 november. Håll utkik!