Web
Analytics
Skip to main content

Rapport

Namn på projektet: Figurfotografi: En hyllning till actionfigurer inom popkulturen.
Kontaktperson: Dennis Carvajal Herrera
Kommun: Åmål
Projekt ID: 373
Startdatum: 2020-10-31
Plats:
Länka till ditt projekt.: https://galleri2.jimdofree.com/utst%C3%A4llningar/ https://www.saffletidningen.se/2020/10/29/actionfigurer-i-fokus-nar-dennis-staller-ut/


Bilder


Projektbeskrivning

Projektet var en konstutställning, med fokus på actionfigurer.
Syftet med utställningen med utställningen var att kunna dela med min konst samt kunna visa en annan typ av konst (figurfotografi) utifrån en komisk och allvarlig ton.
Lokalen bestod av två rum, ena rummet hade jag fotografier på actionfigurer med en komisk tema och i det andra rummet var temat om psykisk ohälsa.
Då ena rummet hade temat psykisk ohälsa (bestående av bilder på karaktärer från Star War) så var andra rummet med komisk tema uppdelat i olika kategorier för varje vägg.
Ena väggen var bilder på Ant-Man som interagerar i vardagen, i en annan vägg hade jag "Ikoner inom popkulturen" (Ex. Teenage Mutant Ninja Turtles, Mario Bros, Crash Bandicoot, Stormtrooper, Link från Zelda-spelet) och i en annan mindre vägg hade jag "Soffläge" (Actionfigurer som antingen sitter på soffan och spelar tv-spel eller vilar).

Projektet drevs av mig samt med samarbete från Galleri 2 och Studieförbundet/Vuxenskolan.
Utställningen utgick utifrån Folkhälsomyndighetens restriktioner. Då det fanns risk att det kunde bli fullt/trångt i lokalen så utgick man från att mindre grupper fick besöka utställningen turvis (Cirka fem stycken).

Utställningen höll på från 31 oktober till och med 8 november.