Web
Analytics
Skip to main content

Rapport

Namn på projektet: TRÄKONST VID MOTIONSSPÅR
Kontaktperson: Ida Mounir
Kommun: Göteborg
Projekt ID: 440
Startdatum: 2021-02-14
Plats: Göteborg, skatås och partille kåsjön
Länka till ditt projekt.:


Bilder


Projektbeskrivning

Hej, mitt projekt handlar om att skapa peppande utryck på ett spår i Skatås, där många väljer att springa, gå och jogga. För att göra motiverande motiv valde jag att använda trä och färg för att skapa något fint. Jag hade aldrig jobbat med ett sånt här projekt innan så det blev en utmaning att få tid och få ihop det som jag ville. Jag började med att skissa för att förstå vad budskapen skulle vara. Först ville jag ha en start pil som visar vägen, sen längst spåret ville jag ha fina träkonst verk med mönster som kan stimulera hjärnan när man joggar på spåret. Där valde jag att använda mycket färg. Mot slutet ville jag skapa peppande utryck över att det inte är långt kvar. Därför valde jag en 300m kvar skylt. Mot slutet en "Goal" skylt med en mål flagga. När jag var klar med skissandet var det dags att köpa alla grejor. Jag köpte brukar med färg och fick åka ut till dem stora butikerna för att köpa trä och allt annat jag skulle behöva som penslar osv. Efter det var det dags att börja måla.

Jag fick inspiration från Mollys Artistry, genom att blåsa på färger, jag tycker det blir så fint när man blandar olika färger och skapar något härligt och oförutsägbart. Det tog tid att få det rätt för jag hade ingen hårfön som Molly använder. Utan jag fick blåsa med munnen och jag insåg att det blir finast om man blåser från sidan och inte bara rakt på färger.

Jag höll mig ganska noga till mina skisser, och skissade alltid innan jag började med färgerna. Tex: dem stora texterna jag vill ha. Men det var svårt att få till det exakt som jag ville ha det, ibland började jag om. Jag använde mig även av tejp knepet för att få till pilarna så raka som möjligt.

När jag var färdig med det hängde jag upp dem i Skatås och det tog lite längre tid än förväntat och det började regna så jag var tvungen att gå hem och komma tillbaka en annan dag. Till slut var allt på sin plats och jag hoppas dem springer förbi blir motiverande av mitt projekt.

Slutligen så tycker jag att det var ett roligt projekt och skulle gärna vilja göra om det och jobba ännu mer med färg och trä i andra sammanhang.