Web
Analytics
Skip to main content

Rapport

Namn på projektet: LÄNK-föreställning: "Att dela en kaka: Sex olika stora bitar om rättvisa"
Kontaktperson: Oliwier Radke
Kommun: Göteborg
Projekt ID: 665
Startdatum: 2022-04-01
Plats: Högskolan för Scen och Musik
Länka till ditt projekt.: https://www.facebook.com/events/965472721007086/?active_tab=discussion https://www.facebook.com/events/353759136625811 http://lank.riksteatern.se/festivaler-ensembler


Bilder


Projektbeskrivning

Denna projekt bedrevs av sex stycken blivande teaterlärare och gick ut på att sätta upp det nyskrivna dramat “Att dela en kaka - sex olika stora bitar om rättvisa” av Christoffer Mellgren som del av vårt deltagande i Riksteaterns LÄNK-projekt. Föreställningen hade premiär på kulturhuset Spira i Jönköping den 2:a april under en av regionfestivalerna i LÄNK och spelades sedan på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg vid tre tillfällen, två den 6:e april samt den 8:e april.

Kort om föreställningen från programbladet:
"Fem skådespelare djupdyker i rättvisans historia för att belysa hur orättvis rättvisa egentligen kan vara. Skådespelarna tar sig an filosofer från antiken, rollfigurer från Shakespeare, viktorianska sjömän, matematiker och vetenskapsmän med syfte att finna ut vad rättvisa egentligen består av, hur den bäst skapas och vilka strategier det behövs när man ska dela en kaka i ett antal lika stora bitar. En lekfull föreställning om ett allvarligt ämne som kommer få ensemblen och publiken att känna sig lite smartare.