Web
Analytics
Skip to main content

Rapport

Namn på projektet: På varsin sida av avgrunden (arbetstitel)
Kontaktperson: Julia Pivén
Kommun: Göteborg
Projekt ID: 668
Startdatum: 2022-02-01
Plats: 2 visningar i Göteborg (Litteraturhuset)
Länka till ditt projekt.: https://facebook.com/events/s/bokrelease-tvivel-en-blick-pa-/1202763587071906/


Bilder


Projektbeskrivning

Konstformen är litteratur och temat är psykiatri, samhälle/politik, suicid. Den färdiga slutprodukten blev en bok som heter Tvivel: En blick på svensk psykiatri. Det här är min andra bok och båda har möjliggjorts delvis av KulturUngdom. Jag är jättenöjd! Det här var något som behövde skrivas och som kommer göra mycket nytta. En av flera fina recensioner är:
"Fick hem boken i går och har nu läst ut den, rekomenderar alla som inte redan beställt den att göra det. Mycket välskriven och tankeväckande och bör läsas av alla som arbetar med människor där det finns en maktobalans mellan dig som arbetar och människan du möter, inte bara inom psykiatrin utan inom alla delar av samhället."

Projektet avslutas i och med bokreleasen (med utställning) på Göteborgs Litteraturhus 25/9, lanseringen med tal (för NSPH) på Bokmässan 30/9 och även en Malmörelease sista veckan i oktober, med konstutställning, på Arsenik Butik.

I processen att producera Tvivel, har jag också startat mitt eget bokförlag! Pivén Publishing - Subkulturernas Förlag tar just nu emot manus och bokidéer.