Web
Analytics
Skip to main content

Rapport

Namn på projektet: Sugar Corp.
Kontaktperson: Clara Ketter
Kommun: Göteborg
Projekt ID: 718
Startdatum: 2022-09-18
Plats: Jag tänker söka utställning på Galleri 54 (Gbg), Hall Gallery (Gbg), Litteraturhuset (Gbg) eller liknande. Datum är beroende av detta.
Länka till ditt projekt.:


Bilder


Projektbeskrivning

Vad är en kvinna?
Kvinnan är en vuxen tjej. En flicka som ser ut som en kvinna. Hur ser en “kvinna” ut? Kanske är en kvinna en kropp som klär på sig. Den "naturliga" kvinnan är fortfarande en påklädd kvinna. Naturligt smink är fortfarande smink. Ett ansikte insmort med anti-age kräm. En städad mask. En mask som döljer rynkorna, döljer dödligheten, det mänskliga, det verkligt naturliga.

I utställningen Pigesur djupdyker Clara Ketter och Nanna Hammer Tiittanen i vad kvinnans yttre identitet har för relation med kvinnans inre jag.

Genom det fotografiska mediet gestaltas konflikten som kvinnan ställs inför när hon kommer på sig själv med att följa kraven som samhället ställer på henne, samtidigt som hon identifierar sig som feminist. Hon har svårt att välja vart gränsen går för hennes omedvetna, djupt inlärda, tendenser att vilja tillfredsställa patriarkatets blick.

En kvinna i konflikt med sig själv. En som vill motsätta sig kraven hon ställs inför samtidigt som hon vill bli accepterad. Hon vill vara vacker men hon vill också bestämma själv vad som är vackert. Hon vill vara sig själv, men hon har lärt sig att vilja vara någon annan.

Med fotografi och installationer skapas en utställning där vi kombinerar våra olika tankar kring detta dilemma. Verken är ett resultat av samarbete, samt verk vi gör separat för att skapa en bred tolkning som kan skapa olika perspektiv på den kvinnliga identiteten.