Web
Analytics
Skip to main content

Resan genom Filmplats - KulturUngdom möter Noah

Projektet Filmplats har sedan starten år 2018 letat sig ut i olika delar av vår region, med driftiga, filmintresserade och nyfikna unga som driver projektet framåt med sitt deltagande. Filmplats är till för alla som vill lära sig att skapa film eller utvecklas som filmare via praktiska workshops, genom personlig handledning och filmproduktion, i åldern 13-25 år. Filmplats erbjuder gratis workshops där deltagarna får möjlighet att nätverka och få inspiration. Filmplats finns på sex orter i Västra Götaland; i Alingsås, Borås, Göteborg Angered, Lidköping, Skövde och Stenungsund. Projektet drivs av KulturUngdom.

Vi träffade den tidigare deltagaren Noah Drottz Hägglund för att ställa lite frågor om upplevelsen av projektet, och hur livet efter kan se ut. Trevlig läsning!

Hej Noah!

Vad har Filmplats betytt för dig?
Filmplats har betytt otroligt mycket för mig, men det största är att jag har känt mig trygg, säker och fått en fot in i filmvärlden. Det var sorgligt att lämna Filmplats i våras, men jag kommer alltid ha alla roliga minnen kvar!

Hur kom du i kontakt med Filmplats?
Det var min pappa som tipsade mig för Filmplats när den allra första workshopen skulle hållas i början av sommaren 2018. Jag gick dit och sedan blev jag fast i flera år av roligheter.

Hur väcktes ditt intresse för film?
Mitt filmintresse väcktes när jag gick I grundskolan och vi skulle göra en talkshow, spela in eller köra live. Jag och min grupp valde självklart att göra film och efter det gick det "utför."

Har du några tips till de som skulle vilja gå med i Filmplats men inte riktigt vet vad det innebär?
Tipsen jag kan ge er är att ni kommer lära er mycket, från att skapa filmidéer till att få spela in just de idéerna. Ni får lära er hur man hanterar en kamera, samt hur ljus och ljud fungerar! Filmplats är för alla som vill ta steget in i en större och häftigare värld.

Har du haft nytta av det du lärde dig under åren med Filmplats?
Min tid hos Filmplats har verkligen varit några av de bästa åren i mitt liv. Jag gick från en som inte direkt visste hur man skulle hantera en kamera till att jag blev mentor till nya deltagare. Jag har fått vänner för livet kan man säga. Jag har haft nytta av allt jag lärt mig på Filmplats och tar vidare allt jag lärt mig till skolan jag nu studerar på (Gotlands Folkhögskola, inriktning Film Crew) samt att jag har nytta av allt på min fritid med om jag blir sugen på att göra en kortfilm.

Till sist: Vad gör du om fem år tror du?
Om fem år ser jag mig jobba med film på heltid, inte alls säker på vilken avdelning men det lutar mot antingen Ljud eller Location Scout.


Tack Noah för din inspirerande och härliga berättelse & resa! Vi ser fram emot att följa dig och ditt vidare filmintresse i framtiden.

Vill du läsa mer om Filmplats och anmäla dig? Kika in här eller kontakta vår filmkonsulent och ansvarig för projektet - Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.!

Taggar: Filmplats