Web
Analytics
Skip to main content

Anmäl dig till KulturUngdoms Filmdag!

Anmäl dig till KulturUngdoms Filmdag 2023! KulturUngdoms Filmdag är ett årligt event där filmare som fått stöd av KulturUngdom har möjlighet att visa upp sina filmer och där ett pris på 10 000 kr delas ut.

Vi fortsätter samarbetet med Biograf Capitiol i Göteborg och visningarna kommer att ske i månadskiftet maj/juni 2023. Om du har gjort en film med stöd av K-pengar eller KulturUngdom kan du anmäla den här.

För att öka möjligheterna att visa er kortfilmer planerar vi också samarbeta med olika parter för att hitta andra visningsytor. Det finns även möjlighet att lägga upp filmen på vår filmplattform K-film (länk). Att delta i detta är ingen förutsättning för ansökan till Filmdagen, utan en extra möjlighet för mer spridning. Intresse för detta kan anmälas i ansökningsformuläret.

För att ansöka, gör följande:

  1. Anmäl din film via formuläret
  2. Skicka in din film digitalt i högupplöst format tillsammans med ett foto eller en affisch till joen via sprend.com eller liknande tjänst. Glöm inte att ange filmens namn och kontaktpersonens e-postadress i meddelandefältet.

Sista ansökningsdatum är den 31/3 2023.

Observera att ett urval kan ske och filmer som är för långa och inte passar i kortfilmsblocken kan behöva väljas bort. Om din film inte är klar än, men förväntas vara klar i maj 2023 går det också bra att anmäla en klippkopia av filmen. Viktigt: Se till att ha alla rättigheter till din film, inklusive musikrättigheter för visning på nätet.

Taggar: Film