Web
Analytics
Skip to main content

Möt Tilde Hjelm - K-vloggare #6

K-vlogg är KulturUngdoms gäst-vlogg. Årets första gäst är den ytterligt kreativa sångaren och låtskrivaren Tilde Hjelm. Just nu befinner hon sig i Glasgow, Skottland, för att spela in sin första fullängdare. Vi har privilegiet att få följa med på den resan - så spännande!

Tildes första vlogg-inlägg dyker upp här imorgon, fredag 25 januari, men först får du en liten introduktion. Mer info om Tilde hittar du också på: https://www.tildehjelmmusic.com/

Välkommen Tilde! 

1. Vem är Tilde Hjelm?
En fråga som är klurig att svara på. Om jag ska väga in processer, erfarenheter som byggs på och glöms bort, öppna tankar och funderingar, omväxlande känslor och det ständiga sökandet efter vad jag egentligen vill, kan och har lärt mig i livet så är frågan kort och gott klurig att svara på. Men om jag ska se allt ovanifrån och svara så konkret och kort som möjligt så kan jag väl säga att jag är en vänlig, ibland orolig reflekterande själ som älskar lyx, kärlek och lugn och ro i tillvaron. Jag kryddar gärna livet med spänning, äventyr och spontana resor, vilket stillar en helt annan sida. Den galna sidan som kastar sig ut med förbundna ögon.

2. Var kan man höra din musik?
På alla tänkbara sociala medier.

3. Hur kommer det sig att du får chansen att spela in en skiva i Skottland?
Jag åkte på ett musikläger i Leeuwarden, Holland i somras genom Excite Music och Mattias Tell på Kulturungdom. Där träffade jag en av föreläsarna Joe McAlinden som jobbar som producent utanför Glasgow. Vi fick direkt en likasinnad och fin kontakt där vi delade samma humor, musik och tankar om vardagliga saker. Joe frågade om han fick spela in mitt album och jag kände direkt ett förtroende och skakade hand om det.

4. Vi kommer på VLOGGEN få följa med på din resa till förhoppningsvis en färdig skiva. Vad har du för förväntningar på inspelningen?
Mina ödmjuka förväntningar är att det blir storslaget och magiskt, precis som det låter i mitt huvud, haha. Det hade ju varit trevligt att dela scen med Paul Simon, Cat Power, Joan Baez och Kathryn Williams. Men det målet och den drömmen kämpar samtidigt mot hur liten jag faktiskt är på denna jord. Men något jag verkligen vill och ska ha en dag är en vinyl med mina samlade låtar.

5. Har du något tips till våra medlemmar som har drömmar om att lyckas med sin musik?
Sluta aldrig drömma och håll höga mål. Då når du alltid längre. Det är också bra att säga ja till saker, för oftast leder det ena vidare till något annat. Det är också bra att lära sig att göra det mesta själv. Såsom bokning, PR, videos mm. Då jobbar du snabbare och slipper vänta in folk som ibland inte levererar i tid. Med det sagt vill jag också inflika att det är viktigt med många olika samarbeten. Fastna aldrig med en och samma person. Fusion is the solution.

/Tilde

 

Taggar: K-vlogg