Web
Analytics
Skip to main content

Hyllad film på KulturUngdoms filmdag!

Johan Falklind och Andreas Mortensen är personerna bakom “Den gula jackan”, en film om kärlek, besatthet och våra sociala mediers perfekta låtsasvärldar. Nu har den premiär i Lerum och fortsätter sedan till Göteborgs filmfestival - och vidare ut i världen.

“Det har varit världens bästa filmskola att göra ett så här stort projekt”, säger Johan Falklind som har sina rötter i Lerum. Under 2017 sökte han och kollegan Andreas Mortensen ekonomiskt stöd från flera håll för att kunna genomföra projektet. Beviljade gjorde Göteborgs stad, Filmcloud - och KulturUngdom/K-pengar. Tidigare har Johan och Andreas bl a skapat filmen “Se” som har vunnit pris för bästa film och bästa manus på Frame festival i Göteborg. Kul att vi får lov att bidra där det behövs, tycker vi, och längtar lite till vår filmdag!

Under KulturUngdoms filmdag på Frilagret presenterar vi en kavalkad av kortfilmer skapade av våra medlemmar på KulturUngdom. Biografen Draken ligger bara ett stenkast bort, så det är bara att droppa in och traska fram och tillbaka. Vem vet, vi kanske visar filmer skapade av framtidens Cannes-pristagare? Mer info här: KulturUngdoms Filmdag 2019. Välkomna!

“Den gula jackan”
Premiär: 24/1 på Biografen Vågen i Lerum.
Första visningen för allmänheten: 2/2 på KulturUngdoms filmdag på Frilagret i samband med Göteborgs filmfestival
Göteborgs-Posten har följt arbetet med filmen, läs mer här och här!

Foto: Sanna Ålevång, Göteborgs-Posten 

 

Taggar: Film