Web
Analytics
Skip to main content

Möt Irma Brohagen - K-vloggare #3

Höstens filmsatsning, K-vloggen rullar vidare på fredag med youtubern Irma Brohagen. Irma är känd för sina humoristiska videos och har nästan 50 000 prenumeranter på Youtube. Imorgon publicerar vi hennes bidrag där hon har skapat en video om hur det skulle ha kunnat sett ut om dagens tekniska revolution varit tillgänglig för människan tidigare.

K-vloggen är en gäst-vlogg där temat för hösten är förändring/rörelse, vad rör på sig, varthän och varför, vad vill du ska vara annorlunda? Stort som smått.

Hej Irma! Imorgon släpper vi din video här på KulturUngdoms hemsida. Vem är du?
Jag heter Irma Brohagen och är en glad tjej på 18 år. Jag har varit intresserad av film så länge jag kan minnas och sparade ihop till min första videokamera redan när jag var 9 år gammal. Sedan dess har jag utforskat många olika delar utav film både framför & bakom kameran och fastnade för youtube när jag var 11. Jag drev min egna youtubekanal under flera år och fokuserade mycket på humor och sketcher. Idag håller jag på mycket med egna video-projekt och vill fortsätta att jobba inom film och media i framöver!

Berätta om dina erfarenheter av vloggande.
På min youtubekanal lade jag upp videoklipp ungefär en gång i veckan under flera års tid. Det kunde vara allt från sketcher jag jobbat med i veckor till korta pratvideos där jag berättade om mitt liv eller mina tankar. Tack vare min kanal har jag fått vara med om så extremt roliga saker. Youtubegalor, företagssarmarbeten och bara det att folk började känna igen mig på stan, det kändes helt overkligt. Jag fick verkligen utvecklats inom mitt videoskapande och har under åren fått lära mig jättemycket om redigering, manusskrivning och ansvaret av att ha människor som följer det man skapar.

Vad kommer vi få höra om när du gästar K-vloggen imorgon?
Jag kommer att fortsätta på mitt favoritspår: Korta humorsketcher. Där jag visar lite hur det hade sett ut om dagens teknik och trender funnits förr i tiden.

Har du några tips till unga filmare som du lärt dig av din egen filmprocess, både som ledare på filmkollo och som egen kreatör?
Det jag alltid säger till de som är intresserade av starta en egen kanal. Gör det DU tycker är kul. Det låter jätteklyschigt, men du kommer så småningom att tröttna om du inte brinner för det du skapar. Har du roligt på vägen spelar det ingen roll om du får mycket följare eller inte. Jag höll på i år innan någon uppmärksammade min kanal. Det gjorde dock ingenting, för jag var stolt över materialet jag producerade och har haft så himla roligt på vägen. När människor ser att du lägger ner mycket tid och omtanke kommer det att uppskattas mer än om du bara följer de senaste trenderna som så många andra redan gör.

Håll koll här på hemsidan imorgon för att se Irmas bidrag till KulturUngdoms K-vlogg. Är du själv intresserad av att spela in en video så kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Skriv en kort text om dig själv, bifoga ditt CV samt några ord om vad du skulle berätta om, om du fick chansen.


Följ Irma Brohagen på Youtube

Taggar: K-vlogg