Web
Analytics
Skip to main content

Möt KulturUngdom och Filmplats på Frame

Torsdag denna vecka markerar början för Frame Filmfestival, en kortfilmsfestival med jury där kortfilmskapare från alla åldrar tävlar utifrån olika kategorier. I år kommer KulturUngdom att närvara igen med bland annat prispengar till vinnaren i Mellanviktsklassen och informationsbord. Häng med och säg hej, inspireras av filmerna och nätverka med filmentusiaster i alla åldrar!

Även detta år kommer KulturUngdom att synas på Frame. KulturUngdom deltar varje år för att bland annat dela ut vårt årliga stipendium, som i år ligger på 7 500 kr. Prisutdelningen sker på festivalens sista dag efter en lång rad filmvisningar och börjar kl 19:15 i Bio Roys lokaler. Tanken är att KulturUngdoms prispengar skall gå till framtida filmprojekt. Förra årets pristagare var Alva Hagström med sin film Dear lost people som i vanlig ordning fick streamas på Novemberfestivalen. Se intervjun med Alva här!

Förra året var ett toppenår för Filmplatsmedlemmar - priset Publikens val gick till Emmy Christensen och Jessica Balzano med sin kortfilm Solen kan inte alltid skina. Klicka på länken för att se deras kortfilm!

Ska du se lördagens visningar men vill inte gå själv kan du kika efter Filmplats projektledare Erik som väntar upp alla Filmplatsare som vill gå tillsammans på biopass 2, Noo Marathon-visningen, eller mötet med regissörer, manusförfattare och castare. Mötesplats för den intresserade är utanför Bio Roy i Göteborg runt 10:45.

Planerar du att åka till Film i Väst (Göteborg) den 15 september för Frame-fredagen kommer du att möta Erik och vår filmkonsulent Joen som bemannar ett bord mellan kl 11:30-15:00. Erik kommer dessutom vara med på Filmcloud Pitch! som börjar kl 12:00.

Alla lördagens filmpass är kostnadsfria och först till kvarn, så var tidig om du vill vara säker på att komma in. Hitta schemat på framefilmfestival.se. Vi ser fram emot goa dagar där konst, inspiration, nätverkande och fina priser samlas med filmentusiaster från alla åldrar. Hoppas vi ser dig där!

 

Taggar: Filmplats, Event, Film

Relaterade artiklar