Web
Analytics
Skip to main content

Möt Marcus Aspsjö - K-vloggare #2

Höstens filmsatsning, K-vloggen rullar vidare på fredag med äventyraren Marcus Aspsjö. K-vloggen är en gäst-vlogg där temat för hösten är förändring/rörelse, vad rör på sig, varthän och varför, vad vill du ska vara annorlunda? Stort som smått.

Marcus Aspsjö är en 27-årig kille som har en stor passion för äventyr. Sedan 2013 har han äventyrat i många av världens olika hörn. Marcus befinner sig just nu på hästrygg i Patagonien och imorgon får vi höra honom berätta mer om sitt äventyr.

"Det hela började med en cykelresa från Sverige till Tanzania och sedan dess har det väl mer eller mindre spårat ur, jag älskar verkligen att vara ute och uppleva nya saker!" 

K-pengar stöttade dokumentärfilmen "När skogen tystnar" där Marcus Aspsjö medverkar. Projektet och filmen handlar om när han förra sommaren paddlade SUP längs med hela Yukonfloden genom Kanada och Alaska. Detta samtidigt som projektet lyfter frågan kring vildmarkens betydelse för oss människor. I dokumentären intervjuas några av Sveriges absolut främsta skogskämpar och lyfter ämnet och situationen kring de sista urskogarna i Sverige. Som tyvärr är ytterst få kvar. Detta blandat med Marcus Apsjös äventyr. Filmen har lite olika visningar runt om i landet och de arbetar med att få filmen tillgänglig för streaming. 

Håll koll här på hemsidan på fredag för att se Marcus bidrag till KulturUngdoms K-vlogg. Är du själv intresserad av att spela in en video så kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Skriv en kort text om dig själv, bifoga ditt CV samt några ord om vad du skulle berätta om, om du fick chansen.


Trailer för "När skogen tystnad"
Facebook-sida för Marcus Aspsjö

Taggar: K-vlogg