Web
Analytics
Skip to main content

Filmjul på KulturUngdom

Nu när vintermörkret ligger över oss och kylan rullat in vad passar bättre än att krypa upp i soffan och se en bra film! Under 2023 har hela 33 nya filmer fått K-pengastöd och vi ser fram emot att få se dem när de så småningom blivit klara. Nu kan vi bara hoppas på ett lika fint filmår 2024. Den 15:e jan öppnar ansökan för K-pengar igen. 

På vår filmplattform K-film ligger nu hela 21 st korfilmer skapade av er medlemmar. Tanken med plattformen är att vara ett visningsfönster för att sprida era filmer till publiken. Här kan ni gå in och välja och vraka bland bland era kortfilmer. Bland annat finns filmer skapade av flera de senaste årens KulturUngdoms filmprisvinnare. 

Se K-filmerna här


Många av våra medlemmar som gör film har också genom åren tipsat om sina favoritfilmer. 2022 gjorde vi en sammanställning som är helt fantastisk. Under 2023 har följande filmtips kommit in från filmskapande medlemmar.

Här kommer tre filmtips från Bibi Gustavsson som under året fått K-pengastöd för kortfilmen ”Är du trött eller trans?”.

Persona av Ingmar Bergman
Världens värsta människa av Joachim Trier
Buffalo 66 av Vincent Gallo

Vera Hamnebo och Sofia Edén har under året skapat filmen ”Dream on Nykvarn” med K-pengastöd. Se deras K-vlogg om projektet. Vera och Sofia också gett oss tre fina filmtips nedan. 

Vi är bäst av Lukas Moodysson
American Honey av Andrea Arnold
Stammisar av Måns Nyman

2023 år filmprisvinnare Emmy Christensson berättar i en intervju om sitt projekt och nedan kommer hennes tre filmtips.
 
Vägen ut av Daniel Lind Lagerlöv
Titanic av James Cameron: 
Harry Potterfilmerna

Constana La Bruna som skapat den spännande dokumentärfilmen ”Sound of spring” med stöd från K-pengar berättar om projektet här. Hennes filmtips är Cow av Andrea Arnolds.

Och slutligen tipsar Julia Wolf Ekström som skapat en serie om kvinnlig självkänsla i samarbete med Tjejjouren om serien Headspace på Netflix.  Som hon tycker jag alla borde se.  Julias vlogg om sitt filmprojekt kan ni se här.

God jul och gott nytt år från filmavdelningen på KulturUngdom!

Taggar: Film