Web
Analytics
Skip to main content

Veckans K-peng: Sagor från Minea

Med start nu i höst kommer vi att lyfta ett beviljat K-pengarprojekt i veckan med en intervju. Den här veckan pratar vi med Nova Norell om hennes filmproduktion Sagor från Minea som hade premiär i somras. 

 
Hej Nova. Berätta lite om filmen! 
- Sagor från Minea är en kortfilmsserie där vi i första filmen får följa Eliza, en fotsoldat i en medeltida värld som måste slå följe med en soldat från fiendesidan för att överleva. Filmerna är fristående men utspelar sig i en påhittad värld som heter just Minea. Fiktionen kommer från en lajvkampanj som heter Krigshjärta, där det arrangerats lajv i mer en 10års tid.
Daniel Sundler som bland annat är regissör och manusförfattare för filmen har själv inte lajvat men föll för världen i samband med inspelning av trailer för årets stora lajv som var i juli. En bidragande faktor till valet av att göra kortfilm i fiktionen var att det finns mycket resurser. Färdiga kostymer, intressant kultur att skriva om och människor som ville hjälpa göra film av den värld som de brinner för.

Jag hoppade på projektet när manus var klart och det mesta var igång men som nära vän till Daniel såg jag att det behövdes någon som kunde hjälpa till och producera och då kunde jag inte låta bli att hoppa in i projektet.

Berätta om din roll i projektet.
- Jag har producerat filmen tillsammans med Daniel Sundler och Elin Rosén. I rollen har mycket annat räknats in pga av ett litet team, bland annat att rollsätta och reka inspelningsplatser. Utöver det spelade jag huvudrollen i filmen, vilket var väldigt lärorikt och utmanande. På grund av riktigt bra inspelningsledare och runners så fungerade det bättre en förväntat, jag kunde gå fult in i skådespelet och behövde inte släcka några bränder.

Vad har ni på gång nu?
- Nästa film i serien, Sagor från Minea - Tillsammans,  spelades in i somras och förväntas ha premiär i början av år 2020 med annat team och ett annat tema. Daniel har precis flyttat till LA för att studera film i ett år och jag har sista året kvar på Kulturverkstan i Göteborg där jag läser internationell kulturprojektledning. Att det blir mer film för oss båda är säkert men hur och var får vi vänta och se.

Tipsa om tre filmer som inspirerat dig.
- Pans Labyrint, Handmades tale (serie) och Sagan om ringen.

Tack och lycka till i framtiden!

K-pengar är ett regionalt kulturstöd för dig mellan 13 och 30 år som bor i Västra Götaland. Varje år har vi en pott på 1,5 miljoner kronor som vi fördelar ut från början av januari tills det tar slut. Pengarna kan användas till konstutställningar, bokutgivningar, konserter eller andra projekt inom vilken konstform som helst. Så vad väntar du på? Läs igenom kriterierna, registrera dig som medlem, och påbörja din ansökan med en gång!


Foto: Anna Mattisson

 

Taggar: K-pengar, Film