Web
Analytics
Skip to main content

Tips på gratis kurser för kortfilmare i regionen

Nedan kommer tips på tre kurser för kortfilmare i regionen, arrangerade av FilmCloud. Utveckla dina kunskaper inom manusskrivande, filmgrading och klippning helt gratis nu i höst.

Vässa dina verktyg - Vässa ditt manus
I samarbete med Manusfabriken erbjuder nu FilmCloud tre kurstillfällen för dig som vill utveckla ditt manusskrivande. Mikael Bundsen ha just nu en residensplats på Manusfabriken och han har satt samman en kurs för att du skall kunna vässa ditt manus. Skriver du på ett kortfilmsmanus? Ta med dig det och vässa inte bara manuset utan dina egna manusförfattarverktyg på vägen! Under tre tillfällen möts vi på Manusfabriken i Göteborg och arbetar i grupp med att utveckla varandras kortfilmsmanus.

Kursen vänder sig i första hand till de som är 18–30 år gamla. 30+ är välkomna i mån av plats. Du är författare eller regissör till ditt eget manus och är sugen på att utveckla dina kunskaper. Kursen har åtta platser och vi tillämpar först till kvarn-principen.

Vad: Manusworkshop på Manusfabriken
När: 27:e november 17.00 - 20.00, 4:e december 17.00 - 20.00, 11:e december 17.00 - 20.00
Var: Manusfabriken, Polstjärnegatan 10, Gothenburg Studios, Lindholmen
Deadline anmälan: 17:e november

Läs mer anmäl dig till kursen 

Klippkurs: Resolve your film future
FilmCloud har tillsammans med Mediaverkstan på Nätverkstan samarbetat för att kunna erbjuda kurs i klippning där du får möjlighet att träna på både verktyget och hur du kreativt kan använda det. Da Vinci Resolve erbjuder kraftfulla verktyg för redigering och grading som tidigare inte varit tillgängliga gratis, ett bra steg i demokratiseringen av kreativiteten. Filmaren Victor Zachrisson går igenom programmet och kopplar det till en flytande kreativ process. Målet är att du ska få en inblick i dessa digitala verktygs möjligheter, samt en introduktion som gör att du själv kan ta dig an programmet.

Kursen vänder sig i första hand till fria konstnärer och filmare. Viss erfarenhet av tidigare filmklippning behövs. FilmCloudmedlemmar mellan 18–30 år är garanterade hälften av platserna, resterande platser kan sökas av Medieverkstans medlemmar. Denna kurs kan även sökas av dig som i t ex föreningsverksamhet och filmpedagogik arbetar med unga och filmskapande.  

Vad: Föreläsning/Workshop i filmklippning med fokus på verktyget Da Vinci Resolve
Datum: 20:e och 27:e november kl 17-21 (Da Vinci Resolve Redigering)
Var: Medieverkstan, Lagerhuset våning 3, Heurlins Plats 1B, Göteborg
Deadline anmälan: 13:e november

Läs mer anmäl dig till kursen 

Gradingkurs: Resolve your film future
FilmCloud har tillsammans med Mediaverkstan på Nätverkstan samarbetat för att kunna erbjuda kurs i klippning där du får möjlighet att träna på både verktyget och hur du kreativt kan använda det. Vid detta kurstillfälle fokuserar vi på grading. Da Vinci Resolve erbjuder kraftfulla verktyg för redigering och grading som tidigare inte varit tillgängliga gratis, ett bra steg i demokratiseringen av kreativiteten. Filmaren Victor Zachrisson går igenom programmet och kopplar det till en flytande kreativ process. Målet är att du ska få en inblick i dessa digitala verktygs möjligheter, samt en introduktion som gör att du själv kan ta dig an programmet.

Då intresset är stort så ger vi kursen vid två tillfällen. Du anmäler dig till ett av tillfällena.
Kursen vänder sig i första hand till fria konstnärer och filmare. Viss erfarenhet av tidigare filmklippning behövs. FilmCloudmedlemmar mellan 18–30 år är garanterade hälften av platserna, resterande platser kan sökas av Medieverkstans medlemmar. Denna kurs kan även sökas av dig som i t ex föreningsverksamhet och filmpedagogik arbetar med unga och filmskapande. Alla kan bli medlemmar i Medieverkstan Göteborg - läs mer på facebook.com/medieverkstangbg. Det är gratis att bli medlem i FilmCloud. Läs mer här: Bli medlem!

Vad: Föreläsning/Workshop i grading med fokus på verktyget Da Vinci Resolve
Datum: 4:e och 11:e december kl 17-21 (Da Vinci Resolve Grading)
Var: Medieverkstan, Lagerhuset våning 3, Heurlins Plats 1B, Göteborg
Deadline anmälan: 21:e november

Läs mer anmäl dig till kursen 


Vad är FilmCloud?
FilmCloud stöttar unga vuxna filmare genom att skapa mötesplatser, dela ut projektstöd, erbjuda kurser, utvecklingsprogram, workshops och handledare. FilmCloud kommunicerar sina partners insatser. FilmCloud drivs av Kultur i Väst.

 

 

Taggar: Film