Web
Analytics
Skip to main content

Sök till Frame filmfestivals urvalsgrupp!

Frame är en årlig kortfilmfestival, tävling och mötesplats för filmare och filmintresserade i Västsverige. Just nu söker dom personer till festivalens urvalsgrupp för festivalen 2020. 

Frame filmfestival ger plats åt film i det korta formatet på vita duken och arrangerar även seminarier, workshops och mingel som samlar både filmbransch och framtidens filmskapare. Just nu söker dom personer som vill vara med i Frames urvalsgrupp! Det är betyder att du får se alla filmer som kommer in och bestämmer, tillsammans med gruppen, vilka filmer som går vidare till juryn. Din uppgift blir att med tre kollegor se alla bidrag som skickas in till Mellan- och Tungvikt och göra det urvalet till festivaljuryn.

Sök senast den 25 januari, här. Har du frågor kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

– Det var verkligen jättekul och intressant, jag lärde mig så mycket på det, säger Liselotte Persson som var med i urvalsgruppen förra året.

Urvalsgruppen består av fyra personer som får tillgång till alla anmälda filmer som sen kan ses hemma. Alla sätter sedan ett individuellt betyg på varje film och när urvalsgruppen ses går man igenom vilka filmer man vill skicka vidare. Vissa år blir det väldigt livliga diskussioner när gruppen tycker olika. Men inte förra året.

– Vi kanske var lite tråkiga i vår grupp, men vi hade ganska liknande åsikter så det blev inte de där riktigt livliga diskussionerna. Men samtidigt, jag lärde mig så mycket av de här samtalen! Det var så spännande att höra mer om hur andra filmnördar tänkte och varför de gillade vissa filmer eller avskydde andra., säger Liselotte Persson.


Bild: Liselotte Persson, 24 år, (tvåa från vänster) är till vardags kortfilmsproducent. Just nu jobbar hon med distributionen av filmen ”Vidare” som hon varit medregissör till. Hon jobbar också med postproduktionen för Ellen Johanssons film ” The Birthday” som de vill skicka till många filmfestivaler.

Relaterade artiklar