Web
Analytics

Noncitizen Camera Online Film Festival

Ett viktigt initiativ som KulturUngdom stödjer är Noncitizens filmprojekt. Under ett och ett halvt år har papperslösa, asylsökande och nyanlända projektdeltagare utvecklat sitt filmskapande genom egna projekt i Stockholm och Göteborg.

Under två kvällar, den 2:a och 3:e juni kl 19.00, sänds live från Stockholm och Göteborg. Filmer och work-in-progress gjorda av deltagarna visas och filmskaparna kommer berätta om sina verk i intervjuer!

Citizens är ett projekt som Göthenburgo, Nätverkstan och Se Bilden här i Göteborg driver i samarbete med Noncitizen i Stockholm. Det är ett filmprojekt där människor med erfarenhet från asylprocess gör film och lär sig filmskapande. De testar olika tekniker, sätt att göra film och skapar projekt tillsammans. Citizens-projektet har resulterat i ett gäng olika filmer, allt ifrån stop motion, till dokumentära projekt och längre kortfilmer. Under årens gång har Noncitizens både jobbat med deltagarnas individuella projekt men även hållit i olika workshops, haft inspirationsdagar och visningar.

Deras grundidé är att föra människor närmare varandra och skapa möjligheter för folk att skapa och uttrycka sig - film är ett grymt och jätteroligt sätt att kunna göra just det.

Eventet sänds live från Noncitizens Facebook sida.
https://www.facebook.com/Noncitizenfilm

Här är en länk till evenemanget.
https://www.facebook.com/events/242005690404678/

Noncitizen Camera stöds av Svenska Postkodstiftelsen. Andra parter i projektet är Nätverkstan, Gothenburgo och Ljungskile Folkhögskola.