Web
Analytics
Skip to main content

Filmskapartips i vintermörkret

Ut ur matkoman och in i filmskaparläge! Året rivstartar med deadlines till intressanta utvecklingsprogram för dig som är intresserad av film. Om du mest behöver en extra push kan du låta dig bli inspirerad av årets filmer på Göteborg Film Festival.

K-pengar
Du som har ruvat på en filmidé kan ställa in en påminnelse 18 januari 2021. Då öppnar vi nämligen upp för ansökan till K-pengar, vårt eget kulturstöd som kan användas till filmproduktion. Förbered dig redan nu med att läsa villkoren för stödet här.


Tempo MeetUp 2021
Tempo Meet Up är ett talangprogram med speed dating, master classes, filmvisningar, möten med den svenska dokumentärbranschen samt samtal i grupp om egna projekt i ett skräddarsytt program under Tempo Dokumentärfestival. Tempo Meet-Up är ett utmärkt tillfälle för oetablerade filmare att effektivt knyta nya, professionella kontakter.

Tempo Meet-Up arrangeras med stöd av Svenska Filminstitutets - Talangutveckling i hela landet och vänder sig till dig som har producerat eller regisserat minst en lång eller kort dokumentärfilm. FilmCloud har prioritet på filmare som bor i Västra Götaland. Alla över 18 år är välkomna att söka. FilmCloud har särskilt fokus på de filmare som är mellan 18 och 30 år, men du som är över 30 kan också söka.

Deadline ansökan: 16 jan 2021
Mer informationFilmClouds sida om Tempo Meetup


Lindholmen Science Park projektfinansiering
Nu är ansökan öppen för utvecklingsfinansiering för projekt inom film, tv och rörlig bild. Satsningen är en del av Göteborgs Stads filmsatsning och vänder sig i första hand till etablerade producenter och kreatörer kapabla att utveckla och producera professionella produktioner som långfilmer, tv-dramer eller andra format avsedda för distribution via primärt biograf, linjär tv eller streaming-tjänster. Finansieringen riktar sig till projekt under utveckling, till exempel manusbearbetning, pilotproduktion eller idéutveckling.

Deadline ansökan: 27 januari 2021 kl. 17.00.
Mer information om stödet finns på Lindholmen Science Park filmsida


Five 4 Fiction - utvecklingsprogram
Five 4 Fiction är ett talangutvecklingsprogram för regissörer som utvecklar en första långfilm. Fem regissörer ges möjlighet att stärka sina kreativa processer och öka sin kontakt med den professionella filmbranschen. Under programtiden utvecklar du ditt projekt med stöd av mentor och dialog med övriga programdeltagare. Stipendium och utvecklingsinvestering på sammanlagt 50 000 ger dig möjlighet att fokusera på ditt projekt.

Du som söker ska ha en kandidatutbildning inom filmregi, manus, produktion eller kunna visa på motsvarande erfarenhet och kunskaper. Du skall ha en konkret långfilm i fiktion att utveckla under programmets gång. Det finns ingen övre åldersgräns för att söka, men du ska vara 18 år och skriven i Västra Götalandsregionen. Five 4 Fiction har som ambition att sätta ihop en grupp av deltagare med olika bakgrund och erfarenhet som arbetar med projekt i en variation av genrer och uttryck. Oavsett om du möter de exakta kriterierna, ifall långfilm är ett naturligt nästa steg för dig rent kreativt eller karriärsmässigt, så uppmanas du att söka. Är du genom ditt projekt i nära samarbete med manusförfattare eller producent finns det möjlighet för dem att delta i vissa moment i programmet.

Deadline ansökan: 31 jan 2021
Mer information om programet och ansökan hittar du på FilmClouds sida om Five 4 Fiction


Göteborg Film Festival 2021
In i det sista har Göteborg Film Festival haft ambitionen att anordna en festival på biograferna i Göteborg såväl som en digital festival i hela landet. Men på grund av rådande omständigheter och en ökad smittspridning i samhället blir Göteborg Film Festival ett helt digitalt evenemang. Under elva dagar i slutet av januari, när festivalen hålls, stundar istället en unik digital festivalupplevelse med exklusiva filmpremiärer, intervjuer och festivalatmosfär hemma i din egen soffa.

Göteborg Film Festival äger rum med start 29 januari fram till 8 februari 2021. Programmet släpps 12 januari.

Läs mer om årets festival på goteborgfilmfestival.se

Taggar: Film