Web
Analytics
Skip to main content

Vi besöker filmkollo i Främmestad

I sommar samlas ungdomar från hela landet i Främmestad, Essunga kommun, för att göra film tillsammans. Vi besökte vår medlem Jenny L. Wallin från föreningen Inventum för att veta mer om filmkollot de anordnar.

"Jag tycker det är väldigt roligt att få jobba med Filmkollo, för då får jag träffa barn och ungdomar som är intresserade av att skapa film på samma sätt som jag själv var när jag var liten. Och det är kul att jag och mina kollegor med olika erfarenheter inom film kan få dela med oss av det till unga idag. Det är häftigt" - Jenny L. Wallin.

Lägret håller på i en vecka, söndag till lördag, för ungdomar 10-17 år och håller på en vecka. Första gruppen startade redan igår. Filmkollo är fullbokat i sommar men det går att läsa mer om deras läger på deras hemsida. 

Filmplats
Även vi på KulturUngdom är stolta och glada över att kunna erbjuda filmkurser för unga i Västra Götaland. Projektet Filmplats riktar sig till alla mellan 13-30 år som vill lära sig att skapa film eller utvecklas som filmare. Åldersgränsen varierar, vad som gäller på din ort finner du på sidan för din filmplats, där kan du även läsa om höstens program på de olika filmplatserna. Idag finns Filmplats på sex olika orter i Västra Götaland; i Alingsås, Borås, Göteborg Angered, Lidköping, Skövde och Stenungsund (tidigare även i Skara & Åmål). Vi erbjuder gratis workshops och deltagarna får möjlighet att nätverka och få inspiration.  Anmälan för hösten 2021 öppnar i juli. Håll utkik på www.filmplats.se.

Taggar: Film