Web
Analytics
Skip to main content

Anmälan öppen till Skaraborgs Filmfestival!

Nu är det dags för årets upplaga av Skaraborgs Filmfestival! Festivalen går av stapeln onsdagen den 15 december online, och sändningen är öppen för alla! Det är den sjätte upplagan av festivalen för unga filmare från Skaraborg sedan starten i Lidköping 2016. Förhoppningen är att festivalen 2022 ska kunna genomföras live på biograf igen. Festivalen inleds i år med med en inspirerande föreläsning där Ut i bygda berättar om sin resa från Youtube till SVT. Efter det blir det filmvisning med era anmälda filmer, efterföljande en prisutdelning. Filmfestivalen är ett samarbete mellan KulturUngdom och Studiefrämjandet Skaraborg med stöd från Studiefrämjandet Utbildningscenter Väst och Västra Götalandsregionen.

Är du filmskapare och vill att just din film ska spelas under festivalen? Anmäl dig och din film för att ha chans att delta & vinna fina priser!

Hur anmäler du din film?
Gå in på Skaraborgs Filmfestivals hemsida och anmäl dig via formuläret, senast den 30 november.

Vem kan anmäla sig? Vad gäller för filmen?  

  • Du som på något sätt har en Skaraborgsanknytning; för att visa & tävla med sin film måste filmskaparen ha någon form av anknytning till Skaraborg
  • Filmskaparen ska vara mellan 12 & 30 år - när filmen spelades in
  • Filmlängden ska max vara 5 minuter - inklusive eftertexter
  • Format: MP4, MOV, AVI
  • Storlek: Max 400 MB
  • Regissör och/eller producent ansvarar för innehållet i filmen. Detta innebär att dessa ska säkerställa att de har rätt att använda samtlig musik, bilder och filmklipp i filmen. Regelbrott leder till diskvalificering och gör att vi inte kan livestreama filmen.
  • Om festivalen mottager ett högre antal bidrag än vad som ryms att visa under visningskvällen kommer ett urval av filmerna att behöva göras
  • Arrangörerna Studiefrämjandet och KulturUngdom förbehåller sig rätten att inte visa en film på festivalen om filmen bryter mot någon av diskrimineringsgrunderna eller är partipolitisk i sitt budskap. Här kan du läsa om diskrimineringsgrunderna
  • Filmskaparen förbinder sig vid anmälan att deltaga som publik under onlinevisningen den 15 december
  • Filmfilen skickas via Sprend eller WeTransfer till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (senast 30 november)

Skulle du behöva hjälp med att ändra ändra format på filmen - skicka den till oss så kan vi ändra formatet. Det gäller även storleken på filmen; om du inte vet hur man komprimerar filmen eller lyckas få ner den under 400 MB, skicka in filmen ändå så komprimerar vi ner den till rätt storlek.

Vi ser fram emot din anmälan och att se just din film på festivalen i höst!

Taggar: Film