Web
Analytics
Skip to main content

Premiär för K-filmens egna plattform!

Nu släpper vi den första filmen på den nya filmplattformen vid namn K-film. Under flera år har vi på KulturUngdom haft glädjen att kunna visa filmer skapade av medlemmar på KulturUngdoms filmdag; en livevisning på Frilagret under Göteborg Film Festivals paraply.

När pandemin förändrade läget för biografvisningar skapade vi en digital variant av filmdagen 2021 - det blev en filmvecka i april där några filmer visades varje kväll. Arrangemanget var lyckat och i samband med det föddes idén till en digital visningsyta för filmer som skapats med stöd av K-pengar.

Vi kontaktade alla filmskapare som gjort filmer de senaste åren med stöd från KulturUngdom med frågan om det fanns intresse av att visa sina kortfilmer digitalt via våra kanaler. Gensvaret var positivt och nu under november och december släpper vi de första 7 filmerna på plattformen! Filmerna ligger fria för visning under några år och filmskaparna själva kan när som helst välja att ta bort sin film om det önskas. På varje enskild films visningssida finns också ytterligare information om filmen och dess filmskapare.

Grundtanken med visningsytan är att förlänga livet på kortfilmer som kanske redan visats och då riskerar att hamna i byrålådan; detta blir ett sätt att synliggöra filmskaparnas verk ytterligare. Plattformen kan också vara en visningsyta för filmer som ännu inte visats på festivaler. Den gemensamma nämnaren för K-film i stort är att alla filmer som visas på något sätt fått stöd av KulturUngdom, oftast via vårt ekonomiska stöd K-pengar.

Första film att lanseras på plattformen är den varma och tänkvärda kortdokumentären Människor på en ö av Alireza Masomi. 

Har du en egen film som du vill visa på plattformen K-film?
Med K-film förlänger vi livet på kortfilmer som redan gjort sin vandring runt på filmfestivaler och biografer och ger er en visningsyta för våra medlemmar. Hör av dig till någon filmkonsulenterna nedan så kan vi berättar mer om det eller så kan vi hjälpa dig med ditt projekt, K-pengaansökning eller helt enkel lotsa dig vidare i vårt nätverk.

Joen Windahl
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0760-23 47 45

Erik Lundin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0702-42 37 68

Taggar: K-film