Web
Analytics
Skip to main content

Filmplats är igång - några platser kvar!

Nu är Filmplats igång i både Stenungsund och Göteborg, och snart startar även Alingsås och Borås. Göteborgsgruppen är full, men i de andra finns fortfarande några platser kvar! För att se hur de olika Filmplatsgrupperna har det runt om i landet, kommer här en liten statusuppdatering för den som är nyfiken på att veta mer.

I Stenungsundsgruppen ligger fokus på att deltagarna ska få utveckla egna, individuella projekt, varvat med gemensamma övningar. I Angered är fokus också på att följa deltagarnas egna idéer till kortfilmer, och eftersom flera deltagare här vunnit vår tävling Filmplats Pitch, planeras också för inspelning av dessa kortfilmer. Just nu i Alingsåsgruppen kommer deltagarna att få spela in en kortfilm tillsammans, och den 20 februari träffas de för första gången kring idéer och manus. 

Filmplats Borås kommer starta den 1 mars, och här kliver i år två av deltagarna upp och blir mentorer - kul tycker vi! Det är Tim Eriksson och Simon Talvend Gillner som båda varit deltagare under 2021. I mars kommer även Filmplats Lidköping och Filmplats Skövde att starta upp, och även här kommer det vara produktion av kortfilmer som gäller.

Bor du på någon av ovan nämnda orter och vill vara med i en Filmplatsgrupp? Anmälan hittar du här!

I vår erbjuder vi också en specialworkshop i scenografi för den som är nyfiken på hur ett filmset kan byggas. Det går fortfarande att anmäla sig till denna kurs som pågår under två helger i mars - Mer info här.

Välkommen till Filmplats!

 

Taggar: Filmplats