Web
Analytics
Skip to main content

Galactic Destruction - ett gäng filmmakers & heartbreakers

Vi har träffat vår medlem Holden McNeil från Galactic Destruction, ett gäng filmmakers & heartbreakers som gör alla möjliga typer av filmer. Galantic Destrucion har nyligen beviljats K-pengar på 15.000 kronor för sin kommande film Collapse. En kortfilm om en postapokalyptisk värld där allt är täckt i snö och det inte finns mat till alla, i filmen följer vi en kvinna på rymmen genom den hårda vildmarken och hur hon försöker överleva. 

 

Collapse
Kategori: Film
Kommun: Trollhättan
Beviljat belopp: 15.000 kronor

 

Hej Holden! Er film Collapse har nyligen beviljats K-pengar från KulturUngdom. Berätta om filmprojektet och hur ni fick idén till filmen? 
Vi har jobbat på idéen länge, tror vi frågade på Facebook vad vi skulle göra film om och någon föreslog det som kom att bli denna idéen, för över tio år sedan.

Hur kom ni i kontakt med KulturUngdom och hur har ni fått hjälp? Vad kommer pengarna att gå till?
Vi har samarbetat med Kultur ungdom på många utav de större projekten vi gjort. Vi får alltid bra feedback på våra idéer. 

Vad ser ni mest fram emot med arbetet med projektet?
Vi är alltid taggade på post produktionen och när det kommer till denna filmen så extra taggade på musikdelen.

Har ni några tips till andra unga personer gärna vill göra egna filmprojekt och inte vet vart de ska vända sig för tips och stöd?
Google är människans bästa vän! Eller hör av er till oss på Galactic Destruction så kanske vi kan hjälpa till! 


K-pengar är ett regionalt kulturstöd för dig mellan 13 och 30 år som bor i Västra Götaland. Varje år har vi en pott på 1,5 miljoner kronor som vi fördelar ut från början av januari tills det tar slut. Pengarna kan användas till konstutställningar, bokutgivningar, konserter eller andra projekt inom vilken konstform som helst. Så vad väntar du på? Läs igenom kriteriernaregistrera dig som medlem, och påbörja din ansökan med en gång! 

Taggar: K-pengar, Film