Web
Analytics
Skip to main content

Dags för provfilmning hos Filmplats Stenungsund

Filmplats Stenungsund träffas deltagarna varje måndag och skapar film tillsammans. Tanken för terminen här är att alla jobbar individuellt med egna projekt, men kan ta hjälp av varandra under workshoptillfällena för att göra olika övningar. De är ännu inte riktigt färdiga med sina manus, men har med hjälp av sina idéer kunnat öva på gestaltning genom att filma specifika scener ur sina filmer. Vi fick följa med när deltagarna Ida, Fiona och Graziella hjälptes åt att provfilma inför sina kortfilmer.

Ida började med att göra en stillsam scen ur sin film "The Benefits of Being a Goldfish", där filmens huvudperson sitter i ett fönster och funderar med guldfisken framför sig. Kortfilmen handlar om en ung tjej, vars liv helt och hållet slagits i spillror efter att hon och pojkvännen gjort slut. Hon tycker sig inte ha någon att vända sig till, men hennes räddning visar sig vara en guldfisk.

Fiona gjorde därefter sin scen med hjälp av Ida. Hennes film handlar om två vänner som umgås konstant och vet allt om varandra - men en dag förändras allt. En av dom är med om en tragisk olycka och kan inte komma ihåg någonting om sin bästa vän. Scenen de hjälptes åt att filma utspelar sig kort efter att det visat sig att en av karaktärerna drabbats av minnesförlust.

Slutligen hjälptes alla tre åt med Graziellas filmidé. Hon har som mål att göra en musikvideo och ville prova att spela in den som ett scenframträdande. Fiona och Ida agerade bakgrundsdansare och så filmade de ett improviserat uppträdande till Tone Sekelius låt My Way från Melodifestivalen. I slutet av uppträdandet bestämde de sig för att prova ett liknande trick som användes vid Tones framträdande, där sångarens jacka slits av och under avslöjas en ny outfit.

De tre deltagarna har varit med under flera Filmplats-terminer och tycker att det är både roligt och givande att få skapa film tillsammans. Uppgifterna de tilldelas vid workshoptillfällena kan ibland kännas svåra, men gör att de utvecklas mycket i sitt skapande, tycker Ida.


Är du nyfiken på att skapa film? Följ Filmplats på deras kanaler & håll utkik inför att nästa termin startar upp.

Filmplats instagram
Filmplats facebook

Taggar: Filmplats