Web
Analytics
Skip to main content

Filmskapartips i höstmörkret

Av med badkläderna och in i filmskaparläge! Hösten rivstartar med deadlines till intressanta utvecklingsprogram för dig som är intresserad av film. Om du mest behöver en extra push kan du låta dig bli inspirerad av följande tips den närmaste tiden som vår filmkonsulent Joen kokat ihop.

K-pengar
Du som har ruvat på en filmidé under parasollen kan nu vara glad. Vi öppnade nämligen nyligen upp för ansökan till K-pengar, vårt eget kulturstöd som kan användas till filmproduktion.
Läs villkoren för stödet och ansök här.

Prodda
Är du en oetablerad filmproducent som nu utvecklar en kortfilm? På Prodda 2022 får du inspiration av etablerade producenter och ett stipendium på 10 000 kronor. Här utvecklar du både dig själv och ett kortfilmsprojekt i möten med erfarna producenter. Kostnadsfritt. 

Deadline ansökan: 29 augusti
Mer information

Filmsamtal
Ett filmsamtal hos Filmcentrum väst om vad krävs att få finansiering. Ett filmsamtal som går på djupet för att reda ut vilka projekt det är som blir av och vad som krävs för att lyckas med ett projekt. Vad krävs av mig som filmskapare för att jag ska få igenom ett projekt idag? Hur ska jag tänka kring min idé? Hur ser en bra ansökan ut och var finns öppningarna? 31 Aug kl 18.00 hos Filmcentrum väst i Göteborg.

Mer information 

Filmtävling
Noomaraton är Sveriges roligaste filmtävling, där du gör film på tid, i ett lag och får samma givna förutsättningar som alla andra tävlande. Förutsättningarna är hemliga fram till starten för att ge alla deltagande lag samma utgångsläge för filmskapandet.

Deadline ansökan: 3 September
Mer information

Projektstöd
Varje år delar FilmCloud ut projektstöd i form av stipendie på 25 000 kr till kortfilm eller dokumentär. Din film kan vara fiktion, live action, dokumentär, animerad, experimentell eller en s.k. konstfilm. FilmCloud Projektstöd kan sökas av regissörer, producenter och manusförfattare mellan 18 och 30 år, boende i Västra Götaland.

Deadline ansökan: 19 september
Mer information 

Filmfestival 
Frame filmfestival 14-17 sept - Fullspäckat schema med föreläsningar och kortfilmer. Filmblocken visas på Bio Roy i Göteborg. Föreläsningar görs också på Gothenburg Film Studios, Film i Väst samt Stadsbiblioteket. 

Mer information

Utvecklingsstöd 
Wild Card utvecklingsstöd till nyexaminerade filmregissörer från Svenska Filminstitutet där dem fångar upp unika filmröster från de olika film- och konstutbildningarna, och att ger dem en chans att testa, utforska och filma efter sin utbildning.

Deadline ansökan: 14 sept
Mer information

Taggar: Film