Web
Analytics
Skip to main content

Open call - Residens Vrångsholmen 2023

Nu finns möjligheten för dig som verksam konstnär att söka till Residens Vrångsholmen 2023, ett kollektivt residens i Tanums Kommun som äger rum den 6-13 augusti. Residenset bygger på konstnärlig kunskapsdelning och konceptet innefattar att alla deltagande konstnärer håller varsin workshop för de resterande deltagarna. Vi söker dig som är intresserad av att pröva ditt arbete i en interdisciplinär kontext.

Visionen med Residens Vrångsholmen är att lyssna till varandras kunskap och erfarenhet genom att turas om att leda och följa. Vi lägger stor vikt vid att försöka skapa ett inkluderande klimat, och tror att den individuella konstnärliga praktiken gynnas av det gemensamma. För att delta under veckan ska du hålla en workshop inom ditt konstnärliga fält för den resterande gruppen. Du förväntas även delta i samtliga övriga deltagares workshops då residensets fundament bygger på gemensamt utforskande, samtal och reflektioner. Under veckan planerar vi tillsammans inför en publik visning som äger rum i slutet av residenset, där allmänheten bjuds in att ta del av de konstnärliga processer som vuxit fram under veckan.

Ansök senast 15 mars:

  • Skicka en kort beskrivning av den workshop du vill hålla, vad du behöver i form av material, plats och tid (ca 1500 tecken).
  • Bifoga workshop-beskrivningen som en PDF till mailet och utelämna ditt namn i den, för att vi ska kunna vara så opartiska som möjligt vid urvalet. Döp dokumentet till något som har med din workshop att göra.
  • Skriv en kort beskrivning av din konstnärliga praktik (max 1000 tecken)
  • Bifoga CV, inkludera din ålder, genus och var du bor.
Den workshop du/ni utformar ska helst vara mellan 1-4 timmar. Vill du/ni hålla flera kortare workshops, under en hel dag, eller två timmar vid två tillfällen, skriv gärna och fråga!

Skicka din ansökan eller frågor till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Vem blir antagen?​
Max 10 konstnärer antas till Residens Vrångsholmen. I urvalet ligger stort fokus på att skapa en dynamisk sammansättning av spatiala, performativa, materialbaserade och konceptuella workshops, men även av ålder, genus och bakgrund. Besked om antagning meddelas i slutet av mars.

Platsen för residenset, föreningen Vrångsholmen, drivs av konstnärer. Huset ligger vackert i skogen, nära till havet ca 15 minuter utanför Tanumshede. Det har mycket enkla faciliteter såsom utedass och enklare duschmöjligheter.

Under residenset erbjuder Residens Vrångsholmen boende, kost, enklare workshop-material, arbetslokaler och resebidrag. Blir du antagen, kommer du att få betala en summa på 400:- för att bekräfta din plats.
 
Residenset genomförs med stöd av KulturUngdom och ABF Fyrbodal.
Taggar: Konst