Web
Analytics
Skip to main content

Tilda Ottosson ställer ut under Seriefest i Väst

Mörker, mystik och erotik är tre återkommande element i de serier och illustrationer som Tilda Ottosson ritar. Tilda fick upp ögonen för serietecknandet efter en kurs på lärarutbildningen och har fascinerats av uttrycksformen sedan dess. Nu är hon aktuell med utställning på caféet Llama Lloyd i Göteborg, i samarbete med Seriefest i Väst och KulturUngdom.

Serierna som hon tecknar är ofta korta och ordlösa, vilket lämnar plats för läsarens fantasi att växa. Tilda ritar sina serier och illustrationer uteslutande för hand med hjälp av fineliners och bläck och hämtar ofta inspiration från naturen, mytologi, musikgenren techno och dagdrömmar.

Tilda är sen barnsben en tecknare som gärna ägnar sig åt serier och illustration. Hon är född år 2000 i Småland men bor i Fritsla och pluggar sedan 2019 konst och pedagogik i Göteborg för att bli gymnasielärare i bild. Att anamma serietecknandet i bildundervisningen ser hon som en framtida och lovande möjlighet där eleverna kan få utlopp för sin kreativitet. 

Under Seriefest i Väst 2023 ställer Tilda Ottosson ut åtta verk på caféet Llama Lloyd i Göteborg, i samarbete med Seriefest i Väst och KulturUngdom.

Utställning: 28/10-3/11
Vernissage med konstnären på plats: lör 28/10 kl. 11-15
Öppettider resten av utställningen: Tis-Tor kl. 11-18, Fre kl. 11-15

Llama Lloyd, Väderkvarnsgatan 16a, 41704 Göteborg

Mer om

Tilda Ottosson:
www.tildaoliviaottosson.com
www.instagram.com/spacebuncat  

Seriefest i Väst:
https://serieframjandet.se/evenemang/seriefest-i-vast-2023/
http://facebook.com/seriefestivast
http://instagram.com/seriefestivast

Cykelkulturcafét Llama Lloyd:
www.llamalloyd.se/
www.facebook.com/llamalloyd/
www.instagram.com/llamalloyd/


Psst! Llama Lloyd gillar cyklar, kultur och kaffe. Robin som driver det vegetariska kafét själv bakar allt från grunden med ekologisk norm där mycket är helt vegansk. Kommer du på cykel får du 10% rabatt på mat och dryck.

Taggar: Konst