Web
Analytics
Skip to main content

KulturUngdoms programpunkter under Seriefest i Väst!

26-29 oktober blir det Seriefest i Väst för femte året i rad. Under fyra dagar i slutet av oktober samlas serieskapare och serieläsare för att frossa i serier. Det blir workshops, föreläsningar, scenprogram, utställningar och fest runt om i Göteborg och Västra Götaland. 

Festivalen erbjuder gratis inträde på alla programpunkter och för alla åldrar. KulturUngdom är med och samarrangerar följande programpunker:

 • UNGA ARRANGÖRER + SERIER, Online-samtal med konsulenterna + gäster
  Sker online, onsdag 25/10 kl 16–17.
  Nomi Szpiro Eriksen och Sara Östebro från KulturUngdom tar upp inspirerande exempel och berättar om möjligheten att söka K-pengar för arrangemang om och kring serier. Programpunkten sker online, och du kommer att kunna ställa frågor till de medverkande, kanske om just ditt projekt?

  Anmäl dig HÄR eller maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 23/10.
  Läs mer

 • Serieworkshop med Bianco Casco
  Tors 26/10 16:00–18:00 på Färgateljén, Kulturhuset Bergsjön, Göteborg.
  Skapa serier tillsammans utifrån utställningen Över kaffekopparna av Bianco Casco som du kan se på kulturhuset 26 oktober till 30 november.

  Vi bygger vidare på berättelsen och fortsätter skapa en plats där vi får finnas, tillsammans. Med guidning av Bianco Casco, seriepedagog. Ingen förkunskap behövs, drop-in. För dig 13–19 år. 
  Läs mer

 • Över kaffekopparna av Bianco Casco
  26/10-30/11. Utställning på Hyllan, Kulturhuset Bergsjön, Göteborg
  Ett dröminsamlande och en kollektiv längtan. Men också ett visuellt vittnesmål och dokumentation om en tillvaro vi redan skapar, tillsammans, här och nu.
  Läs mer

 • KulturUngdoms bord under Seriemarknaden
  27-28/10
  Frilagret, Göteborg
  Enskilda kreatörer såväl som förlag är med på den fantastiska seriemarknaden med serier i olika genrer och stilar. Bland annat ställer några av våra serietecknar-medlemmar ut sina alster under marknaden.  
  Läs mer 

 • Få det att hända! – Panelsamtal om ungt arrangörskap
  Lördag 28/10 på Frilagret, Göteborg
  Serietecknaren Bianco Casco, KulturUngdoms konstkonsulent Nomi Szpiro Eriksen och Seriefrämjandets verksamhetsledare Marie Tillman diskuterar hur man som ung vuxen kan arrangera, få stöd för sina serieprojekt och vilka arbetsmöjligheter det finns inom seriebranschen.
  Läs mer

 • Workshop: Skapa ditt eget zine med Bianco Casco
  28/10 under Seriemarknaden på Frilagret, Göteborg 
  Skapa en egen tidning. Du blir guidad i vikteknik och kan sedan fritt teckna, skriva och klippa ihop ditt eget zine. Det går även bra att ta med färdiga teckningar, texter och urklipp. Material finns på plats. Inga förkunskaper krävs. Ålder 13-30 år, övriga i mån av plats. Drop-in.
  Läs mer

 • Tilda Ottosson ställer ut på Llama Lloyd, Göteborg
  28/10-3/11, Llama Lloyd, Göteborg
  Mörker, mystik och erotik är tre återkommande element i de serier och illustrationer som Tilda ritar. 
  Under Seriefest i Väst ställer Tilda ut åtta olika verk i #8bitgalleri på caféet Llama Lloyd i samarbete med Kulturungdom. Vernissagen äger rum den 28/10 klockan 11–15.
  Läs mer!

Seriefest i Väst arrangeras av Seriefrämjandet. Seriefrämjandet grundades 1968 och är Sveriges organisation för konstformen tecknade serier. Föreningen verkar för att sprida kunskap om seriekonstens unika särart och utveckla den svenska seriekulturen och vänder sig till barn, ungdomar och vuxna – från den nyfikna läsaren till den professionella utövaren. Mer om Seriefest i Väst.

Taggar: Konst