Web
Analytics
Skip to main content

Unga serietecknare ställer ut på Seriefest i Västs seriemarknad

Det blir fullt ös på Frilagret i Göteborg, en hel kväll och en hel dag med scenframträdanden och marknad! KulturUngdom finns på plats med två bord under marknaden och kan där presentera fyra unga tecknare.

Fredag 27/10 kl 17–23 och Lördag 28/10 kl 11–18
Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg
Närmaste hållplats: Järntorget
https://www.frilagret.se/om-oss/tillganglighet/

Bella
Bella
Tilda
Tilda
Ludvig
Ludvig

Bianco Casco är serietecknare, illustratör och seriepedagog, verksam i Göteborg och pluggar just nu bilderboksberättande på HDK-Valand varvat med frilansande. Bianco kommer under marknaden sälja ett risoprintat fanzine som handlar om mellanförskap och queer närhet. Bianco kommer inte bara synas vid KulturUngdoms marknadsbord utan även som workshophållare och(!) på scenen under programpunkten Få det att hända! – Panelsamtal om ungt arrangörskap! lördagen 28/10.
www.instagram.com/bianco_casco

Tilda Ottosson är serietecknare och illustratör. Hon är ursprungligen från Småland, bor i Fritsla och pluggar konst och pedagogik i Göteborg.
“Mörker, mystik och erotik är tre återkommande element i mina serier och illustrationer. Serierna är ofta korta och ordlösa och inspirationen kommer inte sällan från naturen, mytologi, musikgenren techno och dagdrömmar.”
Tilda kommer sälja prints under seriemarknaden, men bara under fredagen, eftersom hon ställer ut åtta verk på caféet Llama Lloyd i Göteborg med vernissage på lördagen!
www.instagram.com/spacebuncat
Mer om utställningen: https://kulturungdom.se/genre/konst/1178-tilda

Ludwig Pedersen är serietecknare, kommer från Varberg och går just nu på Medlefors serielinje. Han kommer ha med sig prints och fanzines, bland annat med den återkommande karaktären Lars.
"Mina serier handlar om personer i kris, queerness, lite samhällskritik och lite knas. Några av mina förebilder är Ulf Lundkvist, Nina Hemmingsdon, Lars Sjunnesson, Max Andersson, Per Åhlin och Nanna Johansson. Karaktären Lars kom till i våras när jag gjorde mitt första fanzine. Han krisar med identitet en del och alienation och längtar väldigt mycket efter gemenskap men vet inte hur han ska göra.”
www.instagram.com/luddepedersen

Bella Boccard är serietecknare och illustratör, från Trollhättan, bosatt i Göteborg. Hon kommer att sälja prints, klistermärken och ett zine med Baskerkvinnan.
“Baskerkvinnan är en karaktär som funnits med mig sedan 2018, hon träder fram i diverse enrutingar och är min fria zon för att säga lite vad fan som helst. Baskerkvinnan är den du ska vända dig till när du behöver få bekräftat att livet inte är en dans på rosor. Och att du faktiskt är rätt värdelös.”
http://www.instagram.com/bellaillustrerar

Mer om fredagen 27/10 under Kulturnatta https://www.facebook.com/events/1436353656908447
https://serieframjandet.se/evenemang/seriefest-i-vast-2023/scenprogram-och-marknad-pa-frilagret/
Mer om lördagen 28/10 https://www.facebook.com/events/2492353470934700
https://serieframjandet.se/evenemang/seriefest-i-vast-2023/scenprogram-och-marknad-pa-frilagret-2/

Skapar du också serier eller vill arrangera något med koppling till serier? Sök K-pengar och ta gärna kontakt med KulturUngdoms konstkonsulent Nomi eller textkonsulent Sara.


Seriefest i Väst arrangeras av Seriefrämjandet. Seriefrämjandet grundades 1968 och är Sveriges organisation för konstformen tecknade serier. Föreningen verkar för att sprida kunskap om seriekonstens unika särart och utveckla den svenska seriekulturen och vänder sig till barn, ungdomar och vuxna – från den nyfikna läsaren till den professionella utövaren. Mer om Seriefest i Väst.

Frilagret i Göteborg är ett kulturhus vars innehåll skapas av unga i åldern 13–30 år och där alla är välkomna, oavsett ålder. Lokalen är tillgänglig med ramp, breda dörrar, stor toalett och hörselhjälp. Frilagret är helt alkohol- och drogfritt. Frilagret vill att fler ska komma på deras arrangemang och även inspireras till att arrangera själva. Därför filmar de ofta vår verksamhet och publicerar det som innehåll på sociala medier i olika former. Det kan hända att du som besöker Frilagret syns i dessa publiceringar. Vill du inte det - prata med Frilagrets personal på plats. Mer om Frilagret.

Foto från Seriefest i Väst 2023. Nordstan, Göteborg. Fotograf: Sebastian Kok

Taggar: Konst