Web
Analytics
Skip to main content

Unga arrangörer + serierHur kan man som ung arrangera något kring serier, oavsett om man är serieskapare eller -entusiast? Om du exempelvis vill arrangera en festival, workshop, utställning, bokrelease eller seriemarknad - var finns pengar att söka och vilka kan du ta hjälp av?

Nomi Szpiro Eriksen och Sara Östebro från KulturUngdom tar upp inspirerande exempel och berättar om möjligheten att söka K-pengar för arrangemang om och kring serier. Unga arrangörer + Serier är ett samarbete mellan Seriefrämjandet och KulturUngdom.

Medverkande gäster: 

Bänken 
Jonathan Bergsborn som är redaktör för tidskriften Bänken. Tidskriften Bänken är en litterär tidskrift som i sina stoltaste stunder pendlar majestätiskt över det socialdemokratiska vemodets landskap; mellan den ensamma Volvon som sliter i motvinden på Tjörnbron och överdosen på Skärholmens station. Vi samlar på feta texter, högt som lågt, fint som fult. Bilden som vi ser framför oss har ändå från början varit "Glenn Hysén i Babel".” Bänken har gett ut 5 nummer med stöd av K-pengar.

Mika Lövsén
Mika är en mångsysslare med förkärlek till zines och självpublikation. Mika gillar det lekfulla och radikala som kan rymmas i något så enkelt som ett ihopvikt papper. Ibland jobbar Mika på teater, ibland på kulturhus och ibland gör den konst. Senaste projektet Mika gjorde var Queer Zine Project, vilket syftade till att inspirera queers att göra zines. Queer Zine Project gjordes med stöd av KulturUngdom och K-pengar. 

Tilda Ottosson
Tilda Ottosson fick upp ögonen för serietecknandet efter en kurs på lärarutbildningen och har fascinerats av uttrycksformen sedan dess. Mörker, mystik och erotik är tre återkommande element i de serier och illustrationer som hon ritar. 

Just nu är Tilda aktuell med en utställning på caféet Llama Lloyd i Göteborg, i samarbete med Seriefest i Väst och KulturUngdom och hon säljer även sina prints vid KulturUngdoms bord under årets seriemässa.


Seriefest i Väst arrangeras av Seriefrämjandet. Seriefrämjandet grundades 1968 och är Sveriges organisation för konstformen tecknade serier. Föreningen verkar för att sprida kunskap om seriekonstens unika särart och utveckla den svenska seriekulturen och vänder sig till barn, ungdomar och vuxna – från den nyfikna läsaren till den professionella utövaren. Mer om Seriefest i Väst.

Taggar: Konst, Text