Web
Analytics
Skip to main content

Ställ ut på Hammarkullen Konsthall

Hammarkullen Konsthall ligger i Göteborgs enda underjordiska spårvagnshållplats och är med den stora mängden passerande människor sannolikt en av Sveriges mest besökta samtidskonsthallar. Utställningarna vänder sig i första hand till de boende i stadsdelen men även till konstintresserade i Göteborg och omvärld.

Du kan ansöka om att göra en egen separatutställning i konsthallen, eller tillsammans med andra arrangera en gemensam utställning. Har du ett konstnärligt tema du skulle vilja jobba kring, eller vill du arrangera och ställa ut tillsammans med andra? Besök konsthallen (spårvagnslinje 4, 8 och 9 kör där), läs mer om vad som gäller här under och ansök när du är redo.

Konsthallen drivs som en del av Kulturhuset Blå Stället och har som ambition att bli en mötesplats för lokal och internationell konst och en plats för möten och samtal om samhället och om konsten.

Utställningsplats:

 • En stor vit utställningsmonter/kur med justerbar belysning på skena. Bredd 8,77 meter med 1 st fönster om 2x2 meter och 2 fönster om 2x1,5 meter. Väggen är alltid vitmålad. Det går att borra i väggen.

 • 3 skåp/boxar med plexiglas. Dessa är ca 130 cm breda, 170 cm höga och 50 cm djupa. Det finns spotlights uppifrån med dimmer. De är alltid svartmålade. Man ska helst inte borra. Det finns en metallskena som man kan hänga saker från högst upp i boxarna. Det finns eluttag.

 • 1 bildskärm på 50 tum på övre plan mittemot biljettluckan. Går att använda usb-filer med 1080p/Mp4 eller MOV/ h264 kodek.

 • 16 ljustavlor i rulltrappan.

Tidigare utställningar: 

Tidigare utställning / Dana Mohseni
Tidigare utställning / Dana Mohseni
Tidigare utställning / Haky Jasim
Tidigare utställning / Haky Jasim
Tidigare utställning / Konstellation
Tidigare utställning / Konstellation
Tidigare utställning / Konsten i samhallet
Tidigare utställning / Konsten i samhallet
Tidigare utställning / Leslie Johnson
Tidigare utställning / Leslie Johnson
Tidigare utställning / Sarah Schmidt
Tidigare utställning / Sarah Schmidt


Så här ansöker du:
Om du vill ansöka om att få ställa ut - mejla en projektbeskrivning till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. som svarar på följande frågor:

 1. Vad du/ni skulle vilja visa i montrarna
 2. Varför projektet är relevant att visa i just Hammarkullen Konsthall
 3. Kort sammanfattning av tidigare konstnärlig verksamhet som är relevant för ansökan 
 4. Ev. bilder av tidigare verk/utställningar
 5. Skisser, foton, videolänk eller ritningar av det som önskas ställas ut. 
 6. Länk till eventuell hemsida. 
 7. Önskad tidpunkt för utställning (vår eller höst). Varje utställning pågår ca 2 månader.

Urval
Urvalet av vilka som får ställa ut görs av ett konstnärligt råd med konstnärer och kulturarbetare från Hammarkullen och Angered som träffas två gånger per år - kring mars och november.

Om du/ni blir utvald för utställningen gäller följande: 

 • Arvode: 7300 kr exkl. moms + 500 kr för eventuell fraktkostnad, att dela på för en utställning, oavsett antal konstnärer. (Arvodet betalas ut efter hängning. Visst material såsom tryck av verk till rulltrappan kan bekostas av konsthallen.)

 • Utställningstext: Två veckor innan behövs utställningstext på engelska och svenska samt bild. (Texten ska vara övergripande och lättbegriplig.) 

 • Hängning: Du får en genomgång av montrar och hur man låser/låser upp. Nyckel finns på plats i biljettluckan på spårvagnshållplatsen och signeras ut och återlämnas varje dag. Det är alltså normalt utställarna själva som installerar utställningen, ytterligare assistans varierar på grund av våra begränsningar av tid och resurser. Detta är något som vi håller en dialog kring i god tid innan installation för bästa möjliga lösning. 

 • Vernissage: Planeras tillsammans med konsthallens koordinator/kontaktperson. 

 • Nedmontering: Sker på utställningens sista dag (en fredag). Montrarna ska återställas till ursprungligt skick av utställare, om inget annat är avtalat. (om detta inte sker kan kostnaden för återställande komma att dras från arvodet).

FRÅGOR?
Kontakta oss gärna.
Emma Corkhill, Hammarkullen konsthall: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Nomi Szpiro Eriksen, KulturUngdom: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


KulturUngdom och Hammarkullen Konsthall/Kulturhuset Blå Stället har haft ett långt samarbete som syftar till att tillsammans stötta unga konstnärer och kreatörer genom att skapa möjligheter för unga konstnärer att ställa ut, att hitta vägar till utbildningar och arbete inom fältet och skapa nätverk över regionen. Kolla bland annat in möjligheten att söka K-pengar för konstprojekt, att delta i aktiviteter i Ateljén Blå Stället och att besöka Våga söka konstnärlig utbildning-mässan på Blå Stället i februari. Följ Hammarkullen konsthall på Facebook

Taggar: Konst