Web
Analytics
Skip to main content

Alva Qi Törnqvist + Boy Konsthall

Välkommen på konstutställning! Utställningen med Alva Qi Törnqvist görs som ett samarbete mellan KulturUngdom och Boy konsthall i Bollebygd, för att lyfta unga konstnärer verksamma i regionen.

Årets KulturUngdom-konstnär på Boy konsthall är Alva Qi Törnqvist. Född i Fenyi, Kina. Uppvuxen i Baskemölla, en by i Simrishamns kommun, kom Alva Qi in på konst via scenkonsten. Hon studerade på folkhögskola i Frankrike, Bagnols sur Cèze sen fortsatte på konsthögskolan i Tourcoing. Efter 1,5 år bytte hon till HDK-Valand och avslutade sin kandiat där. Hennes konst handlar om migration och existentiella frågor i en poetisk värld där alla kan relatera. Det kan vara om vad är ett hem, hemmets rekvisita eller känslan av ett hem.

Utställningen Deras hår glänste i solen pågår 3 februari - 24 februari med vernissage den 3 februari klockan 12.00-14.00 på Boy Konsthall.

Bilder från vernissaget på Boy Konsthall den 3 februari.
Fotograf: 
John Salquist

Boy Konsthall
Boy konsthall är ett rum för samtidskonst i Bollebygd. Det drivs av systrarna Sara och Maja Östebro som har som fokus att skapa spännande konstmöten på orten de själva är uppväxta i. Mer info om konsthallen finns här!

Klicka här för att kika på förra årets konstutställning med Mamdouh Elmchad som gjordes i samarbete med KulturUngdom och Boy konsthall.

Och läs mer om Alva Qi Törnqvist och utställningen :
Alva Qi Törnqvist
Deras hår glänste i solen
Multimedia-installation med film

I installationen finns naken keramik, skröjbränd men inte mer, flera kärl och skålar. De klingar på ett obehagligt sätt när man försiktigt knackar på dem. Skört, hårt och bräckligt. En ansats, ett rop eller ett skrik där rösten spricker. Tomheten är närvarande, en frånvaro av något som inte är där. Det finns avtryck där någon vidrört, där någon suttit men inte längre finns kvar. Dynan på bänken är insjunken och är en del av 3D-inskanningarna från hemmet där konstnären är uppväxt. I rummet finns 3D-utskrivna objekt som är rekvisita och en del av scenografin i essäfilmen som tar sig ut ur filmen.

"Jag pratar med Johanne som en fiktiv vän i brevform. Johanne och jag kommer från samma provins i Kina. Hennes barndomsbilder skapade en stark känsla av gemensam scenografi och estetik, vilket Deras hår glänste i solen tar avstamp i. En essäfilm om hur vi kom hit, hur det var och hur det blev."


Utställningen görs som ett samarbete mellan KulturUngdom och Boy konsthall, för att lyfta unga konstnärer verksamma i regionen. Utställningen görs med stöd av Västra Götalandsregionens kulturnämd, Kulturrådet och Sensus.

VERNISSAGE
Lördag 3 februari, 12.00-14.00


DÄREFTER ÖPPET
Till och med 24 feb med finissage klockan 11.00-14.00

Torsdag 15.00-18.00
Fredag 15.00-18.00
Lördag 11.00-14.00
Taggar: Konst