Web
Analytics
Skip to main content

4x4 - Boosta din portfolio!

Är du bildskapare och har ett starkt driv i ditt eget skapande, men kanske inte ett större sammanhang än? Känner du att din ansökningsportfolio behöver förbättras eller drömmer du om att ställa ut det du skapar? Då har du chansen att delta i 4x4 i maj/juni - fyra exklusiva träffar i Göteborg med handfast hjälp för att ta ditt material till nästa nivå!⁠

VEM KAN SÖKA?
Du som är 18-30 år, bor i Västra Götaland och ägnar dig åt illustration, fotografi, grafik, design eller bildkonst i annan form. Du har ett eget material (t.ex. till en portfolio eller en utställningspresentation) som du vill utveckla aktivt under perioden och få konstruktiv feedback på. Du har ett tydligt eget driv framåt. Högre utbildning på konst/bildområdet krävs inte. Du går kanske förberedande konstskola, men det är inte något krav.

VAD FÅR DU?
• Fyra måndagskvällar med kunskapsboost, samtal och feedback om ditt material
• Tillgång till Göteborgs Bildverkstads resurser och utrustning⁠
• Materialtillägg (maximalt 1000 kr)⁠
• Möjlighet till medlemskap i Göteborgs Bildverkstad hela 2024

Du förväntas delta vid samtliga tillfällen och arbeta aktivt med ditt eget material mellan dem, oavsett om det är en ny portfolio för att söka till en utbildning eller om det är en en utställningsidé du vill presentera för ett galleri. Lars Dyrendom från Göteborgs Bildverkstad och Nomi Szpiro Eriksen från KulturUngdom leder träffarna. Du får teknisk och praktisk kunskap om hur du kan komma vidare med ditt arbete - och värdefull feedback från gruppen.

Det kostar inget att delta. Enkel fika ingår vid träffarna. Medlemskap i Göteborgs Bildverkstad hela 2024 ingår (värde 850 kr). Varje deltagare får ett materialtillägg på maximalt 1000 kr att använda för produktion på bildverkstan under kursperioden.

NÄR?
Fyra måndagar (6 maj, 20 maj, 3 juni, 17 juni) kl. 17.00-19.00

VAR?
Göteborgs Bildverkstad, Klippan 6, Göteborg. ⁠

Tillgänglighetsinfo: Träffarna hålls en trappa upp i en byggnad från 1700 -talet. Det finns ingen hiss. Det händer att husdjur vistas i lokalen.

Det finns fyra exklusiva platser (4x4 = fyra träffar för fyra deltagare).
Ansök senast söndagen den 28:e april!

Innan du fyller i ansökan
- Observera att du förväntas delta vid samtliga träffar och aktivt arbeta med ett eget material som du vill utveckla under perioden, exempelvis en ny portfolio för att söka till en utställning eller utbildning, eller en utställningsidé.

- För att ansöka behöver du besvara frågorna och skicka 2-10 bilder som visar något av det du tänkt arbeta med.

Vid flera sökande än antal platser kommer ett urval göras, baserat på vilka vi tror har störst nytta av deltagande.


Är du osäker om träffarna är något för dig eller på vad som behövs för att vara med?
Frågor om kursen besvaras av Nomi på KulturUngdom, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0760-27 57 82
Frågor om Göteborgs Bildverkstad besvaras av Lars, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (ange KulturUngdom i ämnesraden)


4x4 arrangeras av KulturUngdom och Göteborgs Bildverkstad

Göteborgs Bildverkstad är en förening, kreativ plattform och teknikstark arbetsplats för olika former av bildskapande och bildproduktion. Medlemmarna är konstnärer, fotografer, filmare, illustratörer, serietecknare, animatörer, formgivare, arkitekter, bokförlag, kulturproducenter och gallerier. Verkstan är öppen för medlemmarna dygnet runt, året om och dessa nyttjar utrustningen kostnadsfritt.

KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland, bland annat via kulturstödet K-pengar.

Taggar: Konst