Web
Analytics
Skip to main content

Konst i utegym med In Your Court

Fredag 24 maj invigs utställningen In Your Court i ett utegym i grönskande Kvibergs Park, Göteborg. Vi har tagit ett snack med Kulturungdom-medlemmarna Klara och Sara för att veta mer om idén bakom utställningen.

Hej! Vad gör ni?

Vi driver det nya utställningsrummet Jennifer som fokuserar på ung, internationell, ickekommersiell konst! Jennifer ligger i ett av tornen i Kvibergs Kaserner i Östra Göteborg. Vår invigande utställning In Your Court är en one-night-only-utställning i utegymmet i Kvibergs Park.

Berätta mer om utställningen (som fått k-pengar!)

Jennifer har bjudit in en grupp spännande konstnärer att förhålla sig platsspecifikt till utegymmet och parken. In Your Court ämnar till att knyta an vår verksamhet lokalt och att bjuda in en större målgrupp av de som rör sig i närområdet så väl som konstintresserade att se en utställning på en plats där konst vanligtvis inte står i fokus. In Your Court blir ett lekfull experiment och ett spännande startskott för Jennifers verksamhet. Utställningen står mellan kl 16-21 den 24 maj. Sex konstnärsskap från olika nordiska städer visar allt från teckning, fotografi, installation, video och performance. Jennifer bjuder dessutom alla besökare på fika, snacks och dryck, det blir lite som en friluftsdag med konst!

Vad känns mest roligt just nu?

Vi ser det som en rolig utmaning att få folk som vanligtvis inte går på galleri, museum eller andra kulturevenemang ska känna sig välkomna då konsten befinner sig på en plats där de känner sig trygga och bekväma. Det innebär också att besökare kommer från andra stadsdelar till Kviberg för att uppleva stadens konstliv på andra platser än de vanligtvis besöker, detta tycker vi är en spännande utmaning. Kul för oss är också att starta upp ett nytt projekt och att själva börja arbeta i Östra Göteborg där vi båda bor. Parken sträcker sig mellan våra hem och vår arbetsplats, det blir en fantastisk promenad och många intryck att förhålla oss till i både vårt egna skapande och i vad vi visar på Jennifer.

Vad har ni mer för spännande på gång?

Vi båda är intresserade av att visa den konst vi själva saknar att se i Göteborg. Klara arbetar mycket i röstbaserade performance med scenografi och kostym och Sara utforska okonvetionella material så som mat, i skulptur och video. Det känns viktigt för oss att ge rum åt experimentell konst som inte har samma kommerisiella värde som mycket av det vi ser visas i Göteborg idag. Dessutom känns det superspännande att bjuda in konstnärer från andra städer för att visa en bredare konstscen och ge inspiration från flera håll till konstnärer och konstintresserade i Göteborg!

Eventet hittar du här på Facebook!

 

Taggar: Konst, K-pengar