Web
Analytics
Skip to main content

Mexikanska gatukonstduon Himed & Reyben till Göteborg

Den mexikanska konstnärsduon Himed & Reyben är tillbaka! Under 2017 deltog de i Hammarkullen Urban Art 2017 (#HUA17), och i maj kommer de till Bergsjön, Göteborg, för att förvandla garaget på Saturnusgatan till en öppen ateljé. All från 12 år och uppåt är välkommna att delta!

Himed&Reybens konstnärliga praktik har utvecklats inom den latinoamerikanska street art- och graffitiscenen, med starka influenser från den mexikanska muralismen. De använder sig av stenciler för att skapa oftast monumentala konstverk på fasader i stadsrummet.

Stencilgraffiti är en form av graffiti som använder stenciler gjorda av papper, kartong eller andra medier för att skapa en bild eller text som enkelt kan reproduceras. Processen med stencilling innebär att man applicerar färg över en stencil för att skapa en bild på en yta. Stenciler har traditionellt använts inom street art i småformat för att reproducera och propagera ett och samma motiv. I kontrast till detta skapar Himed & Reyben, med hjälp av kollektiva processer, gigantiska stenciler som bara används en gång, för att sen förstöras. I deras konstnärliga praktik står det unika och kollektiva i centrum.

Mellan den 20 – 27 maj omvandlas garaget Saturnus till en öppen ateljé, där alla från 12 års ålder är välkomna att använda garaget för att måla och/eller delta i ett kollektivt skapande process, tillsammans med Himed & Reyben. Under 7 dagar kommer ett temporärt konstverk att växa fram på framsidan av garaget.

Lust att vara med? Evenemanget är kostnadsfritt och kräver ingen anmälan. Du är alltså välkommen att droppa in när du vill.

Ta med dig:
- arbetskläder
- vatten och mat-
eget material om du tänker arbeta med din egen konst

Dagar & tider:
- 20-24 maj kl 16-19
- 25 maj kl 11-19  (inställt!)
- 26-27 maj kl 16-19

Plats:
Garaget vid Saturnusgatan 8, Bergsjön. Kort promenad från hållplatsen Rymdtorget (spårvagn 7 och 11/ buss 57, 58, 74). 

Evenemanget görs i samarbete med Urban Konst, Familjebostäder i Göteborg AB, NBV Väst (Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet) och KulturUngdom.

Ps. Missa inte den öppna graffitiväggen på baksidan av garaget, där du kan måla dygnet runt: https://www.instagram.com/bergsjofamet!


190508 affisch himedreyben 2

Taggar: Scenkonst