Web
Analytics

Avtryck besökte Strömfors Hantverks jul

Förra veckan begav sig KulturUngdom projektet Avtryck till Strömfors Hantverks jul och bidrog med en Pop-up utställning med och gästade var Alexander Mihlzén och Clara Larsson. Juligt var bara förnamnet och det blev en mysig tillställning fullproppat med besökare och granris.

Hej Alexander Mihlzén! Vad tog du med dig till Strömsfors bruk?
Jag tog med tomtar gjorda av min mormor samt fyra dikter om julen och en dikt om Näcken som jag skrev efter besöket vid Åremma kvarn. I den dikten alluderas det även till min farfar så man kan väl säga att temat på mina bidrag är arvet.

Vilka konstnärliga dilemman ruvar du på nu?
Det traditionella konstnärliga dilemmat om hur man bevarar sin integritet men samtidigt tjänar sitt levebröd är förstås alltid där i bakhuvudet. Det som upptar desto mer dock är hur jag förenar mina rent naturvetenskapliga, empiriska studier med ett mer abstrakt konstnärsskapet eller om jag borde låta kontrasten däremellan vara det som definierar mig. Att många projekt handlar om miljö och biologi i mitt liv är ändå det centrala sedan spelar uttrycket mindre roll.

Om du skulle beskriva din stil med musik hur skulle det låta då?
Eftersom jag själv är musiker så hoppas jag att mitt band MaxiPack låter som min stil. Spretigt, ibland seriöst ibland bara skojigt. Men om jag skulle nämna en artist så får det lov att bli Anna von Hausswolff som fångar mig bra i hennes akustiska eroticism över naturen men med bubblande undertoner om något mörkt och smutsigt som finns precis under ytan. I mycket påminner mig hennes musik om mina favoritböcker från romantiken. Sedan är det kontrasten mellan klassisk kyrkomusik och black metal som bra kapslar in den av Jung beskrivna kontrasten mellan jaget och skuggjaget och jag gillar ju Jung och kontraster så det sitter bra med mig.

 *

Hej Clara Larsson! Vad tog du med dig till Strömsfors bruk?
Jag tog med mig några målningar. En dansande, en regnande och en kännande.

Vilka konstnärliga dilemman ruvar du på nu?
Ett dilemma just nu är hur jag ska få fler idéer inom mig att bli verklighet. Du vet när man har en jättebra bild i huvudet och bara vill trycka på copy paste? Fast processen är ju oftast väldigt rolig och viktig så klart. Det är bara att vissa grejer kräver så mycket tålamod!

Om du skulle beskriva din stil med musik hur skulle det låta då?
Så länge rytmen får en att vilja dansa så är det min musikstil.

181128 Konst Popup4
181128 Konst Popup6
181128 Konst Popup3
181128 Konst Popup5

Taggar: Avtryck