Web
Analytics
Skip to main content

Skriv om konst och scen

Vill du lyfta det som händer på din ort, där du är? Vill du skriva om sånt som det aldrig brukar skrivas om, eller vill du skriva om sånt det brukar skrivas om, fast på ett fräschare sätt? Är det någon konstform som det är oförtjänt tyst om?

Är du under 30 år och bor i Västra Götaland, i småstad eller på mindre ort? Då är det dig vi söker! 

I höst drar KulturUngdom tillsammans med Scenkonstguiden igång en fokusgrupp kring kulturjournalistik och kulturkritik. Vi söker nu fem personer som under hösten vill fördjupa sig kring konsten att skriva om konst och scen – fem personer som vill ta på sig kritikerhatten och låta samtalet om konsten flöda. 

Fokusgruppen drar igång i augusti/september, med ungefär en gemensam aktivitet i månaden. Däremellan eget skrivande. 

Upplägget är som följer:

  • Du utgår från dina egna intresseområden – du väljer vad du vill skriva om och fördjupa dig i.
  • Du bollar texterna med KulturUngdoms redaktör
  • Du kan experimentera med olika sorters texter och ta fram nya former – Insta-recensioner, battles, live-skrivande, samtal, krönikor och poetisk kritik, alla möjliga hybrider och fusioner. 
  • Du medverkar i en exklusiv workshop kring konstkritik
  • Du skriver och får publicerat en text i månaden på Scenkonstguiden och KulturUngdoms webb.

Deltagande är arvoderat, med en symbolisk summa. KulturUngdom står för resekostnader.

Fokusgruppen är ett samarbete med Scenkonstguiden, en plats för inspiration, samtal och breddade vyer. Här sprids ordet om konst, design och scenkonst på ett personligt, inspirerande och tillgängligt sätt. Dina texter kommer publiceras på Scenkonstguidens webb som i snitt har 650 unika besök om dagen.

Ansök genom att skicka ett personligt brev där du berättar om dig själv, om platsen du bor på och varför du vill ingå i kritikgruppen. Skicka också med något du skrivit tidigare.

Skicka ansökan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 14 augusti.

Taggar: Konst, Text